spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 8 de maig de 2008

Quera recorda que un 80% dels municipis contraris a la interconnexió estan governats per CiU

El portaveu d’Esquerra en matèria d’energia, Alfons Quera, ha recordat durant el Ple del Parlament d’aquest matí que ‘aquest grup parlamentari aposta per què la producció energètica es faci a prop d’on es consumeixi’. Així mateix, Quera ha afirmat que ‘la UE aposta per aquesta descentralització, per un model més eficient i estalviador’ i ha afegit: ‘No oblidem que vora un 15% de l’energia es perd en els transports llargs’.

El diputat empordanès ha marcat com a objectius d’Esquerra ‘establir una nova consciència energètica que fixi unes limitacions al consum i promoure una transició cap a un model que depengui molt menys dels combustibles fòssils i molt més de les renovables’.

Quera ha tornat a insistir, durant el debat d’una moció presentada per CiU sobre aquesta matèria, que el ‘projecte d’interconnexió amb França per la Catalunya Nord presenta un alt rebuig social i una justificació discutible, fora de la necessitat de la xarxa espanyola de connectar-se amb el continent, com s’ha demostrat abastament, i que actualment és el projecte més conflictiu’. ‘En un context de subsistema elèctric propi’, ha dit el diputat independentista, ‘el sistema català compliria l’estàndard europeu d’interconnexió de forma sobrada’. I ha afegit: ‘Aquesta perspectiva, amb una correcta planificació de la generació a les comarques de Girona, l’alimentació suficient i satisfactòria del tren d’alta velocitat, la millora generalitzada de la robustesa de la xarxa mitjançant l’execució de la línia de Sentmenat a Bescanó, ja en marxa amb criteris de desimpacte, i la repotenciació de la resta de xarxa de transport i distribució gironina, fa injustificable la interconnexió’.

Alfons Quera, que ha acusat CiU de presentar aquesta moció ‘únicament per buscar contradiccions entre els tres grups que donen suport al Govern’, ha assegurat: ‘Les contradiccions importantíssimes són les que tenen vostès dins el seu partit, que diuen una cosa aquí al Parlament i després al territori i als ens locals en diuen una altra’. Quera ha recordat que ‘un 80% dels municipis que estan en contra de la interconnexió estan governats per Convergència i Unió’.

Esquerra aposta per consensuar alternatives raonables i avalades tècnicament a la interconnexió elèctrica de MAT pels Pirineus Catalans per resoldre l’alimentació del TGV i el subministrament de qualitat als habitants i serveis de les comarques gironines, que tenen un dèficit entre producció i consum energètic per càpita superior a la mitjana catalana.

Alfons Quera
Alfons Quera

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web