spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 20 d'octubre de 2009

Ridao: ‘Aquests PGE ni són austers, ni inicien la senda de la recuperació econòmica, per això l’esmena a la totalitat’

El portaveu d’Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha defensat l’esmena a la totalitat presentada per Esquerra als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2010. Ridao ha valorat que aquests pressupostos són ‘simplement, decebedors, i pateixen de 4 defectes imperdonables’, ha explicat. Ridao els ha citat. ‘Són pura ficció perquè estan fora de la realitat’, a més a més que ‘no quadren perquè tenen 2 i en gasten 3’; ha afegit que ‘són sinònim de resignació perquè demostren que el govern prefereix resar i esperar en lloc de reformar’, i finalment ha criticat que ‘pugen els impostos però no als rics, sinó a les cada vegada més sofertes i minvades classes mitges’.

El portaveu independentista ha recordat que els PGE ‘són irreals perquè com l'any passat neixen desvirtuats, amb objectius de creixement econòmic i dèficit inassolibles. Un artefacte construït sobre la base de voluntarisme i conjectures que obren la porta a més dèficit’. Ridao ha assegurat que la defensa feta pel govern espanyol recordava al president Bush, ‘que deia que reconeixia uns pressupostos quan els veia perquè tenien molts números’ i ha recordat que el govern espanyol preveu ingressar ‘120.000M d’euros i gastar 180.000 milions’. És a dir, que ‘el 5% del PIB, va a càrrec del deute’, ha afirmat.

Per a Ridao, ‘si la política del govern és erràtica la política fiscal és una autèntica sínia’ ja que ‘al final, ni els rics pagaran més ni amb el que es recapti es finança la despesa pública —que es retalla un 4%—‘. ‘Simplement es busca tapar forats’, ha sentenciat el portaveu d’Esquerra.

Ridao ha acabat dient que ‘era molt difícil redreçar aquests PGE, i vostès no han volgut negociar, o pitjor, han donat per fet el nostre suport sense que poguéssim influir en política social, econòmica i fiscal. Sense donar sortida a temes clau com l'aeroport o altres infraestructures catalanes’, d’aquí que finalment s’hagi optat per l’esmena a la totalitat que Esquerra ha defensat aquesta tarda. La negociació dels PGE ‘hauria millorat la centralitat dels pressupostos si aquests comptessin amb un ampli suport, també d’Esquerra i altres forces de l'esquerra, però vostès no ho han volgut’, ha finalitzat Ridao.

Joan Ridao al Congrés dels Diputats
Joan Ridao al Congrés dels Diputats

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web