spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 11 de gener de 2010

Ridao: 'el nou model aeroportuari només vol salvar AENA de la ruïna i perpetuar el seu centralisme'

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha criticat avui en la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiva Nacional del partit, la proposta del govern espanyol de nou model de gestió aeroportuària, alhora que ha presentat la proposta dels republicans. Segons Ridao, quant al projecte espanyol, es tracta d'un model 'clarament continuista; singular, perquè no té res a veure amb res que es faci enlloc del món; i lesiu, perquè no deixa de ser un model centralista que no s'acaba d'esvair, que canvia per no canviar res'.

El dirigent d'Esquerra ha continuat explicant que 'el veritable motor d'aquest nou model no és la millora de la gestió, l'eficiència i la modernització, sinó la necessitat de donar entrada de capital privat a AENA, una empresa estatal amb l'aigua al coll, insostenible, una autèntica ruïna; una caixa negra de solidaritat interna en la qual els únics 8 aeroports rendibles –entre ells el del Prat– suporten els altres 39 que no ho són'.

Ridao ha declarat la determinació dels republicans de lluitar contra aquest 'mal model, que s'inspira en el model franquista i és un autèntic desastre', i que 'per prioritzar Barajas seguirà permetent que la resta d'aeroports tinguin només un trist paper d'alimentadors de vols'. En aquest sentit, ha seguit dient que 'si el Prat no pot obrir-se a vols intercontinentals està condemnat a vols regionals i de low cost, a ser un aeroport subsidiari i de segon ordre'.

Finalment, Joan Ridao ha mostrat també la seva disconformitat amb la composició de l'òrgan gestor de l'aeroport del Prat, en què 'ni es garanteix la majoria de les institucions catalanes, ni aquestes tindran funcions més que propositives, i ni tan sols la capacitat de vetar-ne d'estratègiques'.

Un avió a l'aeroport del Prat
Un avió a l'aeroport del Prat

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web