spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 22 de setembre de 2008

Ridao instarà Solbes a aprofitar la crisi per operar un canvi en el model econòmic i productiu

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha anunciat avui que el proper dimecres interpel·larà al vicesecretari econòmic, Pedro Solbes, al voltant de la crisi i econòmica i també sobre la situació de la negociació del nou sistema de finaçament.

Pel que fa a la crisi, Ridao insistirà en la necessitat d’aprofitar-la, ‘perquè sigui una oportunitat per dur a terme reformes estructurals en el marc del diàleg social’, per això proposarà a Solbes la creació d’un acord estable entre agents econòmics i socials, partits polítics i el mateix govern en el marc del PGE per a 2009, ‘per operar un canvi en profunditat del model econòmic i productiu’. En aquest context, Ridao ha anunciat que Esquerra insistirà en la protecció social, ‘per atrapar Europa en despesa social’, i demanarà la creació de polítiques actives d’ocupació que tendeixin a la millora de la formació dels treballadors i, per tant, a millorar les condicions d’ocupabilitat, ‘menys ajuts directes als ocupadors i més ajudes a la formació dels treballadors perquè puguin canviar de sector productiu si el seu entra en crisi'. El portaveu d’Esquerra al Congrés Insistirà també en reformes en el mercat de treball, però en el marc de la flexiseguretat, ‘flexibilitat sí en la contractació però alhora garantir la qualitat i l’estabilitat en lloc de treball’, i en l’esforç per combatre l’economia submergida i el frau fiscal.

Pel que fa al finançament, Ridao preguntarà a Solbes ‘què vol dir exactament que estem a la casella 0’, com i quan pensa concretar el nou model i si la proposta del govern espanyol s’acabarà acostant a les pretensions de la Generalitat ‘o serà un simple pedaç en relació al model actual, és a dir, si només canviarà algunes variables de redistribució o el mecanisme d’anivellament o de solidaritat’. Ridao, en aquest context, insistirà en que ‘si hi ha voluntat política els diners sortiran d’on sigui’ i ha proposat, entre d’altres mesures, lluitar contra l’economia submergida i el frau o aprimar l’administració ‘que està totalment sobredimensionada’.

Condemna als atemptats d’ETA

En un altre ordre de coses, el secretari general d’Esquerra ha condemnat el nou atemptat mortal d’ETA. Ridao ha afirmat que ETA ‘ha embogit i està disposada a morir matant’, però ha crítica la darrera decisió de l’aparell de l’estat d’il·legalitzar ‘els possibles interlocutors polítics per una sortida negociada al fenomen de la violència al país basc, condueix a una situació francament difícil de cara al futur’.

Joan Ridao
Joan Ridao

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web