spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 27 de febrer de 2017

Rovira: 'Cada vegada que converteixin la nostra causa en un judici, nosaltres la tornarem a convertir en sobirania'

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha assegurat aquest matí que 'cada vegada que l'Estat espanyol converteixi la nostra causa en un judici, nosaltres la tornarem a convertir en política, i en sobirania'. Ha estat a les portes del Tribunal Suprem de Madrid, on una àmplia representació del partit ha fet costat a l'exconseller de la Presidència i actual diputat a Madrid pel PDECAT, Francesc Homs, en l'inici del judici que avui arrenca contra ell pel procés participatiu del 9N.
 
A banda de Rovira, de la comitiva d'Esquerra Republicana en formaven part, entre d'altres, el conseller d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals de la Generalitat, Raül Romeva, i els portaveus al Congrés de Diputats Joan Tardà i Gabriel Rufián. També hi han estat representats el grup d'Esquerra al Senat, encapçalats per la seva portaveu, Mirella Cortès, i diputats al Parlament amb el portaveu nacional d'ERC, Sergi Sabrià, al capdavant.
 
'Votarem, això és el que farem; les urnes no es poden jutjar', ha sentenciat Marta Rovira en declaracions als mitjans. La secretària general d'Esquerra ha recordat que ara mateix hi ha 400 expedients oberts contra càrrecs electes pel seu suport i compromís amb el dret a decidir.
 
Al seu costat, el portaveu adjunt d'Esquerra el Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat que 'estem acostumats a tenir al davant un Estat que persegueix tuitaires, rapers i independentistes i, en canvi, protegeix i col·loca presumptes corruptes'.  I ha afegit que el govern del PP 'fa que el fa perquè sap que així guanya eleccions al seu país. Nosaltres el que volem és decidir el futur del nostre'. Per Rufián, en un dia com avui 'no importen els noms, ni les sigles, ni les ideologies, sinó la defensa d'un dret inherent a qualsevol ciutadà i a qualsevol democràcia, que és poder votar'.
 
Per la seva banda, el conseller Raül Romeva ha insistit que 'el que tenim davant nostre no és un problema jurídic ni legal, sinó polític', i que si l'Estat no pren consciència que els problemes polítics s'han de resoldre fent política 'es trobarà amb una demanda creixent i cada vegada més determinada' a fer realitat el dret de decidir.
 
En termes semblants s'ha expressat el portaveu d'Esquerra al Congrés de Diputats, Joan Tardà, que ha considerat 'estúpida' la resposta de l'Estat des del moment que  'en comptes d'optar per la via de la negociació i el diàleg, perquè la democràcia és imbatible, ho ha fet per la repressió judicial. És un camí estèril'. I ha sentenciat: 'Hi ha un 80% de catalans que volen votar. I com que volem votar, i som majoritaris, votarem'.
 
De la delegació d'Esquerra el Tribunal Suprem també n'han format part el secretari general de la Vicepresidència, Josep M. Jové; els diputats a Madrid Ester Capella, Joan Capdevila, Ana Surra, Teresa Jordà, Joan Olòriz i Xavier Eritja; els senadors Bernat Picornell, Quim Ayats, Xavier Castellana i Elisenda Pérez i els diputats al Parlament Roger Torrent i Chakir el Homrani.

Gabriel Rufián i Marta Rovira, fent declaracions als mitjans davant del Suprem
Gabriel Rufián i Marta Rovira, fent declaracions als mitjans davant del Suprem

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web