spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 23 d'octubre de 2013

Rovira: ‘ Les institucions catalanes s’han de mantenir fidels a la seva pròpia normativa’

La portaveu del Grup Parlamentari d’ERC, Marta Rovira, ha explicat durant la sessió de control al president de la Generalitat que ‘els catalans no només no tenim un estat propi que ajudi els nostres ciutadans sinó que tenim un estat que adopta decisions que generen més problemes dels que ja tenim, no soluciona problemes, en genera de nous’.

Rovira ha posat els exemples de la Llei Wert amb una imposició a tota la comunitat educativa, la Llei de govern locals que dinamita les competències polítiques i financeres dels municipis, els problemes que es generen als proveïdors quan no arriben les transferències compromeses, el que representa una autèntica resta de competitivitat als empresaris amb la llei d’unitat de mercat, la llei d’exteriors etc

Rovira ha destacat que ‘aquestes mesures no només no ajuden a l’interès general dels ciutadans de Catalunya sinó que atempten directament a les lleis aprovades al Parlament, a la norma institucional bàsica, l’Estatut d’autonomia, que l’estat incompleix reiteradament’. La portaveu parlamentària d’ERC ha demanat al Govern com pensa defensar-se davant d’aquesta situació, d’una legislació clarament invasiva que minimitza i gairebé suspèn l’autogovern polític i financer de la Generalitat. Ha volgut deixar molt clar que estem patint una recentralització del poder polític del govern de l’Estat després de 30 anys de desplegament de l’Estat de les Autonomies.

Davant d’aquesta situació des d’ERC, Marta Rovira, ha manifestat que ‘Esquerra Republicana seguirà donant suport a totes les mobilitzacions socials en contra d’aquesta tendència recentralitzadora i involucionista, denunciarà sistemàticament cada pèrdua de potestat o recursos per petita que sigui. Esquerra Republicana creu que les institucions públiques han de servir als ciutadans i han d’ajudar-los i no pas generar-los més problemes. Per aquest motiu Esquerra Republicana entén que en virtut d’aquest interès general, la cohesió social i la vocació de servei, les institucions catalanes s’haurien de mantenir fidels a la seva pròpia normativa per evitar conflictes i problemes necessaris’.

La portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira. (foto. Servei de Premsa del Parlament de Catalunya)
La portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira. (foto. Servei de Premsa del Parlament de Catalunya)

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web