spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 18 de febrer de 2015

Russiñol: 'Un 10% de la gent gran que viu en residències té risc de maltractament. Cal fer més per evitar-ho'

'Cal que el Govern faci més per evitar que el 10% de la gent gran tingui el risc de patir maltractaments en l'àmbit institucional', ha alertat la diputada del Grup Parlamentari d'ERC Agnès Russiñol durant la seva intervenció al ple del Parlament, en què ha recordat que l'Organització Mundial de la Salut alerta que el maltractament a les persones grans és una de les formes de violència més ocultes i xifra en un 6% la gent gran que es troba en una situació de risc de maltractament en l'àmbit domèstic. Una xifra que la Xarxa Internacional per la Prevenció del Maltractament a la Gent Gran eleva fins a un 10% per a les persones grans que viuen en residències.

L'Estatut d’Autonomia estableix els poders públics com a garants que les persones grans visquin amb dignitat i lliures de maltractaments, i el Govern compta amb un El Protocol marc i orientacions d'actuació contra els maltractaments a les persones grans, que ha de servir per detectar el maltractament a la gent gran. Però Esquerra Republicana tem que el Govern no en faci prou difusió i que els centres residencials no coneguin la norma.

'Ens preocupa que l'enquesta de seguretat pública presentada recentment pel conseller Espadaler centrada en la gent gran no hagi estudiat el risc de maltractament als centres residencials'
, ha alertat la diputada.

La diputada del Grup Parlamentari d'ERC Agnès Russiñol al ple del Parlament
La diputada del Grup Parlamentari d'ERC Agnès Russiñol al ple del Parlament

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web