spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 7 d'agost de 2013

Sabrià: 'ERC ha utilitzat tota la seva capacitat d'incidir perquè la via alternativa a l'ERO es pogués concretar a la CCMA'

El diputat al Parlament i portaveu d’ERC a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Sergi Sabrià, ha valorat com a solució positiva l’acord entre els treballadors de Catalunya Ràdio i la direcció al voltant de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO), signat ahir, i que s’afegeix a l’acord entre el comitè d’empresa i la direcció de TV3 signat divendres de la setmana passada.


‘Un acord que fa compatible les premisses plantejades, amb el respecte i el reconeixement a la feina d’uns treballadors de la CCMA que han fet possible disposar dels mitjans que tenim avui i que no poden ser els únics damnificats d’una situació que no han creat’, ha descrit el diputat.

Sergi Sabrià afirma que ‘avui cal donar les gràcies als treballadors per la voluntat negociadora i al govern pel canvi de rumb en les seves propostes i reiterar de nou que una altra via era possible i finalment avui s’ha demostrat’.

Des que el govern va anunciar un ERO que representaria acomiadar 312 treballadors, ‘ERC ha utilitzat tota la seva capacitat d’incidir per tal que aquesta via alternativa es pogués concretar’, ha recordat el diputat.

Des del primer dia, ERC ha posat sobre la taula una via alternativa que amb l’acord signat divendres a TV de Catalunya i ahir a Catalunya Ràdio es demostra que existia.

Al final, ‘cap dels 312 llocs de treball de TV3 i Catalunya Ràdio s’ha conservat gràcies a les males arts parlamentàries demostrades per alguns partits tot just fa quinze dies, sinó al treball realitzat per empresa i comitès i que ha comptat amb la complicitat d’ERC, per trobar alternatives’, ha destacat Sergi Sabrià.

La proposta, ‘plantejada i reiteradament explicada per ERC’, posa per davant les prejubilacions i les baixes voluntàries, en el marc d’un acord a quatre anys, per davant dels acomiadaments forçosos. I també recull la necessitat d’incorporar a l’acord per part de la direcció, una proposta exemplificadora que comporti la desaparició dels complements per responsabilitats que no s’exerceixen o una important reducció dels costos de les estructures directives.

‘En definitiva, la proposta reparteix els esforços entre treballadors i directius i evita acomiadaments forçosos’, ha resumit Sergi Sabrià.

El diputat reitera l’agraïment per l’esforç en la negociació de les dues parts implicades. Amb la resolució del conflicte, ‘no es posa en risc la vertadera vocació d’estructura d’Estat de la Corporació, que representa un model d’exit i de cohesió social durant gairebé tres dècades, ha prestat un servei públic de qualitat i ha exercit alhora de principal motor de les indústries de la comunicació i la cultura a Catalunya’.

Sergi Sabrià ha volgut recordar que la CCMA en els darrers 5 anys ha fet un esforç d’estalvi, contenció i racionalització molt intens, reduint el seu pressupost en 97’7 milions d’€ i situant-lo entre els més baixos de les corporacions europees públiques de mitjans audiovisuals, de països de dimensions semblants a Catalunya.

Malgrat aquests precdedents, amb uns recursos econòmics per a elaborar el pressupost de la Generalitat 3.600 milions inferiors al 2012, calia ser capaços de fer compatibles tres principis: vocació de lideratge, cultura de pacte amb els treballadors i manteniment actualitzat del model.

En tot cas, el diputat d’ERC afirma que els exercicis del 2013 i 2014 s’han d’entendre com una fase excepcional, atenent a la singularitat històrica del moment polític pel que passa el país, i els canvis han d’anar lligats a una garantia de viabilitat dels nostres mitjans públics de cara al futur.

Sergi Sabrià
Sergi Sabrià

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web