spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 12 de desembre de 2016

Sabrià: 'La imputació de Carme Forcadell va molt més enllà de l’oposició frontal a l’independentisme i hauria d’apel·lar a tots els demòcrates'

El portaveu d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha demanat a tots els demòcrates la implicació en la defensa de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que divendres vinent declararà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver autoritzat una votació al parlament. ‘L’estat espanyol porta gent al jutjat per posar urnes o per permetre debats en seu parlamentària, són unes mesures difícilment homologables amb cap estat democràtic modern. I són, segur, un exemple de com no volem que sigui la futura República catalana’, ha afirmat Sabrià. ‘La imputació a Carme Forcadell va molt més enllà de l’oposició frontal a l’independentisme. Hauria d’apel·lar a tots els demòcrates’, ha sentenciat el portaveu republicà.

Sabrià ha posat de manifest que mentre l’Estat continua amb les seves apel·lacions a la operación diálogo, ‘es continua maniobrant judicialment per aturar un procés democràtic’. ‘Espanya és irreformable i l’única possibilitat de subvertir l’statu quo és crear una República que sigui exemplar en els seus estàndards democràtics’, ha reiterat.

En aquest sentit, el portaveu d’Esquerra Republicana ha explicat que Forcadell ‘comptarà amb tot el nostre suport, a nivell personal però, sobretot, a nivell institucional, perquè atacant-la a ella s’ataca a la sobirania del poble de Catalunya i es posen en perill les garanties democràtiques més elementals’. Sabrià ha afirmat que la imputació és ‘inacceptable i no deixarem de denunciar-ho: no és un cas aïllat, no és una causa personal, és una causa general que demostra el component demofòbic de les estructures de l’estat espanyol’. 

Comuns i la cimera
D’altra banda, davant la pregunta de quin serà el paper dels Comuns en la cimera pel referèndum, Sabrià ha afirmat que es té ‘tota la confiança, però també tota la temença’. El portaveu ha apuntat que aquest espai polític continua sense posicionar-se en el tema més destacat: ‘Per nosaltres el problema més important quan es parla de sobirania o sobiranies compartides és que creiem que volen esquivar una vegada més la pregunta de sempre: o volen que Catalunya sigui un estat sobirà o no ho volen. L’única manera real d’exercir totes les sobiranies és la independència’, ha afirmat. 

Mentre parlen de sobiranies, al país li tomben la llei de pobresa energètica o la d’igualtat. Aquesta és la demostració més pràctica que sense la independència no hi ha sobiranies per exercir. El que volem és que aquesta reflexió la tinguin clara, perquè mentre no la tinguin el que fan al final és defensar l’statu quo i, per tant, que res que canviï i tot es quedi com estava’, ha afegit el portaveu republicà.

Sabrià: 'La imputació de Carme Forcadell va molt més enllà de l’oposició frontal a l’independentisme i hauria d’apel·lar a tots els demòcrates'
Sabrià: 'La imputació de Carme Forcadell va molt més enllà de l’oposició frontal a l’independentisme i hauria d’apel·lar a tots els demòcrates'

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web