spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 31 de gener de 2005

Simó anuncia que els ajuts per complementar les pensions de viduïtat més baixes augmenten un 20%

La Consellera de Benestar i Família, Anna Simó, ha anunciat avui que aquest mes de gener ha augmentat novament un 20% els ajuts complementaris que el Govern de la Generalitat dóna a les persones que cobren les pensions de viduïtat més baixes, de manera que l’import màxim anual que rebran la majoria de vídues i vidus beneficiaris d’aquesta prestació passarà dels 360 als 432 euros anuals.


Això vol dir que la paga mensual que s’ha fet efectiva des d’aquest més de gener ha passat dels 30 als 36 euros per a la majoria dels prop de 120.000 beneficiaris de l’ajut, a qui els correspon rebre’l per complet pel seu nivell d’ingressos. En la nòmina de gener han estat un total de 119.366 les persones beneficiàries de la prestació, al pagament de la qual s’hi han destinat més de 4 milions d’euros. El Departament de Benestar i Família preveu aportar a aquesta nova convocatòria d’ajuts per al 2005 un total de 44,5 milions d’euros, cosa que suposa un augment de la partida del 3,8% respecte a la de l’any passat.


L’increment de la prestació s’ha fet de forma automàtica en el primer mes de l’any en base als criteris establerts a la llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2005. El límit d’ingressos per a poder ser beneficiari de la prestació s’ha fixat en un total de 7.600 euros a l’any, 200 més que l’any passat. Com en anys anteriors, la major part dels beneficiaris cobraran l’import màxim previst excepte el reduït nombre de casos en què l’ajut signifiqui ultrapassar el topall d’ingressos anuals. Així, les persones perceptores de pensions de viduïtat amb uns ingressos anuals inferiors a 7.168 euros rebran la totalitat de l’ajut i les que tinguin uns ingressos situats entre els 7.168 euros i els 7.600 se’ls abonarà la diferència que els separa del topall, sense que cap beneficiari cobri menys de 6 euros al mes.


Aquest és el tercer increment de la quantia d’aquesta prestació disposat al llarg dels últims dotze mesos, durant els quals ha experimentat en total una revalorització del 44%. El complement beneficiarà les prop de 120.000 persones que perceben una pensió de viduïtat de la Seguretat Social, no tenen rendes derivades del treball, i els seus ingressos anuals, inclòs el complement, no superen els 7.600 euros.
El nou increment pretén consolidar i potenciar la recuperació de poder adquisitiu assolit pels beneficiaris catalans de les pensions de viduïtat més baixes durant els últims dotze mesos, tenint en compte que les pensions atorgades pel Govern central, que és qui té les competències i la responsabilitat d’assegurar la dignitat d’aquestes prestacions, no garanteixen encara uns ingressos suficients per a tothom.


El gener del 2004, poc després d’iniciar la legislatura, el nou Govern de la Generalitat ja va decidir elevar aquest ajut de 289 a 300 euros, i el setembre del mateix any, amb els nous pressupostos 2004, va tornar a apujar-lo fins als 360 euros amb efectes retroactius des de principis d’any. El Govern s’ha posat com a objectiu que, l’any 2007, tots els titulars de pensions de jubilació i invalidesa no contributives, de fons assis-tencials, i de les pensions contributives més baixes puguin disposar d’un ajut per augmentar els seus ingressos. A banda de ser un compromís de l’Acord del Tinell i del Programa de Govern, és una de les mesures pactades dins l’Acord de Competitivitat amb sindicats i patronals.

Anna Simó
Anna Simó

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web