spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dilluns, 28 de novembre de 2011

Simó: 'El pacte no escrit del govern amb el PP beneficia CiU però no el país'

La portaveu nacional d'Esquerra, Anna Simó, ha explicat que després d'un any de l'arribada de CiU al govern, 'cal que CIU retorni a la promesa que va fer el president Mas d'iniciar una transició nacional sense límits, ja que ara ha passat a una transició en què CIU té com a soci preferent el PP, un pacte no escrit que beneficia CiU i el PP però no el país'.

Simó ha marcat com a condicions a l'hora de parlar dels pressupostos de la Generalitat per al 2012 tres punts irrenunciables per Esquerra: consulta prèvia sobre el concert econòmic el 2012, manteniment del pressupost de TV3 i Catalunya Ràdio amb una revisió a l'alça de la retallada proposada de 40 M d'€, i un pacte nacional per a la sostenibilitat del sistema sanitari.

Simó ha insistit que 'la consulta sobre el concert econòmic ha de ser prèvia a la negociació a Madrid per tal de maximitzar les opcions' i ha recordat que 'el govern ja compta amb el suport d'ICV i d'Esquerra'.

Esquerra ha fet propostes alternatives a les retallades i recorda al govern que el proper dimecres es debatran al ple les esmenes a la totalitat a la proposta d'Esquerra d'un impost a la banca que permetria ingressar 600 milions d'euros. Des d'Esquerra, a més de demanar al govern que CiU retiri a seva esmena a la totalitat d'aquesta proposta, es demana que es recuperi l'esperit dels pactes nacionals,  ja que el pla de salut que s'ha presentat no ha estat fruit del diàleg ni amb els usuaris ni amb els propis professionals sanitaris.


Campanya en defensa de TV3 i Catalunya Ràdio

La portaveu nacional d'Esquerra, Anna Simó, ha anunciat una campanya de mobilitzacions de suport a TV3 i Catalunya Ràdio, ja que 'són peces clau per garantir un exercici ampli i sòlid de la llibertat d'expressió i peces clau per la cohesió social i la defensa de la llengua'.

Anna Simó, a més, ha explicat que 'per parlar de pressupostos del 2012 amb CiU és bàsic el manteniment del pressupost de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals amb una revisió a l'alça dels 40 milions d'euros de retallada que ha arribat a proposar el govern'.

Simó: 'El pacte no escrit del govern amb el PP beneficia CiU però no el país'
Simó: 'El pacte no escrit del govern amb el PP beneficia CiU però no el país'

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web