spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 26 de juny de 2014

Amb l’aforament exprés són els protagonistes d'un nou frau a la democràcia

El diputat Joan Tardà ha defensat el vot contrari d’Esquerra Republicana a l’operació per donar aforament a Joan Carles de Borbó. Tardà ha criticat que el canvi de rei s’ha fet de manera ‘barroera, vergonyant i fins i tot reprimint als carrers’ i ha afirmat que ‘ara es tracta d'impedir l'ús dels seus drets civils d'aquell ciutadà que optés per exercir contra Joan Carles de Borbó’. ‘Són els protagonistes d'un nou frau a la democràcia’, ha sentenciat. Segons el diputat, ‘no és veritat que actuïn per respecte i dignitat a Espanya, com diu Gallardón. No! Ho fan per por: Por a la democràcia. Por a la veritat’ i ha recordat que ‘durant anys Joan Carles de Borbó ha tingut barra lliure per fer i desfer. Tant que només així s'explica que hagi pogut pastar una de les fortunes més importants del món que avui podria ser qüestionada en els tribunals’.

Tardà ha recordat que és per això que ‘hem plantejat que enlloc de l’aforament es faci una Comissió Parlamentària que estudiï si Joan Carles de Borbó ha comès delictes i que enviï les conclusions a la Justícia’ i que entre els crims que s’investigui hi hagi ‘els imprescriptibles crims contra la Humanitat'. Davant els quals mai 'va tenir una paraula de disculpa, de perdó pels seus complicitats amb els crims d'Estat’.

‘És per això que pretenen que, davant d'una possible actuació judicial contra el ciutadà Joan Carles de Borbó, aquest és jutjat per un tribunal que controlin’ ha afirmat Tardà que ha considerat que ‘l'exemple més clar d'això és el de Cristina de Borbó. Que no hauria estat imputada si estigués aforada a un tribunal dels que controlen, tot i aparèixer la seva signatura en tants i tants documents de Noos, de fet el fiscal general de l'Estat que és dels seus, actuarà per impedir que es faci justícia’. El diputat independentista ha sentenciat que ‘són els protagonistes d'un nou frau a la democràcia’ i ha recordat que ‘van robar als nostres pares, que havien patit al llarg de la vida, la dictadura franquista el dret a triar el 1978 entre la monarquia instaurada per un dels dictadors més sanguinaris del segle XX o la restitució de la legalitat republicana’ i ara ‘al cap de gairebé quatre decennis, s'han atrevit a cometre un altre frau a la democràcia, robant a les noves generacions aquest mateix dret a decidir’.

Joan Tardà
Joan Tardà

VÍDEOS

26.6.2014
Tardà sobre l'aforament exprés: 'Són els protagonistes d'un nou frau a la democràcia'
VEURE
© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web