spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimarts, 16 de maig de 2017

Teresa Vallverdú: ”Reclamem un IVA reduït pel cinema, no es pot discriminar el cinema envers la resta de manifestacions culturals”

La diputada al Parlament, Teresa Vallverdú, acompanyada pel secretari nacional de cultura d’Esquerra Republicana, David Agustí, ha participat en una roda de premsa a la seu de l’SGAE a Barcelona on els grups signants de l’esmena als PGE reclamant una rebaixa de l’IVA al cinema han donat suport als representants del sector. Vallverdú ha insistit que “no es pot discriminar el cinema envers la resta de manifestacions culturals. La cultura és un dret bàsic, cal democratitzar l'accés a la cultura perquè és la manera de formar ciutadans lliures i complets”.
 
Per part d’Esquerra Republicana s’ha mostrat el convenciment que la pujada de l’IVA cultural el 2012 va ser un error i una “punyalada al sector” sense cap resultat visible pel que fa a recaptació per l'Estat, en part per les mateixes pèrdues que van generar a la indústria cultural.
 
Teresa Vallverdú ha explicat que des d’Esquerra Republicana ja s’han presentat propostes per un IVA super reduït com la del 2015 que va tenir suport de tots els grups excepte el PP i va ser enviada al Congrés. En la votació a Madrid, llavors amb una  amb una majoria absoluta del PP, la proposta no va prosperar. Ara, s'ha aconseguit una rebaixa, no al 4%, sinó al 10% però, excloent el cinema, “un càstig a un sector crític, a un sector que ha manifestat la seva oposició a certes polítiques” ha explicat Vallverdú.
 
Els representants d’Esquerra Republicana, del PdCat, i del PSC, que juntament  amb Podemos, Bildu i Compromís, han presentat l’esmena a Madrid, han coincidit a reclamar a Ciudadanos que votin a favor de l’esmena, mantenint la posició que han tingut sempre al Parlament de Catalunya. Han demanat també el suport dels grups canaris que al seu territori tenen un IVA cultural del 3%.
 
A la roda de premsa, han assistit membres rellevants del món del cinema com Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català; Sergi Doladé, director de l’Acadèmia del Cinema Català; Raimon Masllorens, president de l’Associació de Productors Catalans (PROA); Míriam Porté, vicepresidenta de PROA; Montse Bou, directora general de PROA; Camilo Tarazón, president del Gremi d’Exhibidors de Cinema;  Pilar Serra, directora general del Gremi d’Exhibidors de Cinema; Sergi Mateu, acadèmic, vicepresident i delegat d’AISGE a Barcelona; o Tumani León, gerent de l’AADPC; entre d’altres.

Teresa Vallverdú: ”Reclamem un IVA reduït pel cinema, no es pot discriminar el cinema envers la resta de manifestacions culturals”
Teresa Vallverdú: ”Reclamem un IVA reduït pel cinema, no es pot discriminar el cinema envers la resta de manifestacions culturals”

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web