spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 15 d'abril de 2015

Terricabras i el PEN Internacional demanen a Schulz que es creï un fons econòmic pels refugiats i que se'ls doni un tracte més digne

El diputat d'Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, juntament amb una delegació del PEN Internacional encapçalada pel seu president, John Ralston Saul, i el president del PEN alemany, Josef Haslinger, han presentat aquesta tarda al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, el manifest Protecció per als refugiats a Europa. En el text, que han firmat més d'un miler d'escriptors, el primer dels quals va ser Günter Grass, es demana a la Unió Europea que creï un fons econòmic per atendre les necessitats dels refugiats que arriben a Europa i que tingui una política comunitària única perquè els refugiats es trobin la mateixa legislació a tot arreu.

'Estic molt agraït al president Schulz que rebi aquesta delegació del PEN Internacional que, per primera vegada, visita el Parlament Europeu. Espero que la Unió Europea escolti aquesta crida perquè una unió només política i econòmica no serveix per a res si no és també humanitària', ha dit Terricabras.

'Les fronteres importen però les vides també. Creiem que Europa és un lloc de benvinguda i que ho ha de ser també per als refugiats', ha dit Saul, que ha defensat la necessitat de crear aquest fons 'perquè puguin ser tractats a tot arreu d'Europa de la mateixa manera'. 'Aquest és un moment en què Europa ha de demostrar que a més de ser un gran projecte polític i econòmic, també és humanitari', ha conclòs Saul. 'La protecció dels refugiats és una obligació comuna de la Unió Europea. El que realment molesta és que, segons els estats, hi hagi lleis tan diferents pels que demanen asil', ha dit Haslinger.

Per la seva part, Schulz ha començat la seva intervenció dient que 'aquesta és una crida que ens prenem molt seriosament al Parlament Europeu. Estic agraït al col·lega Terricabras per haver organitzat aquesta reunió. Aquesta iniciativa és excepcionalment important'. El president del PE ha afegit que la setmana passada va visitar camps de refugiats a la frontera turco-siriana i ha admès 'estar avergonyit per com els estats membres defugen la seva responsabilitat i d'aplicar les normes internacionals de solidaritat i respecte mutus'. Schulz ha dit que 'em prenc aquest manifest com una oportunitat per honorar la gran contribució de Günter Grass a la cultura europea'.

El PEN presenta a Martin Schulz el manifest 'Protecció per als refugiats a Europa'
El PEN presenta a Martin Schulz el manifest 'Protecció per als refugiats a Europa'

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web