spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dijous, 8 d'octubre de 2015

Terricabras i Maragall pregunten a la CE per la suspensió de les mesures contra la pobresa energètica i els desnonaments

Els diputats d’ERC-MES-Catalunya Sí, Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall, han formulat un seguit de preguntes a la CE per la suspensió de les mesures contra la pobresa energètica i els desnonaments. Concretament han preguntat:

- Quina és l'agenda de la CE en matèria de pobresa energètica?

- Prendrà mesures davant de l'incompliment per part de l'Estat espanyol de la Directiva 93/113/CEE sobre les clàusules abusives en els contractes?

- La CE instarà els estats membres a desenvolupar a desenvolupar lleis destinades a reduir el nombre d'execucions hipotecàries i els talls de subministrament energètic, sobretot a l'hivern? 

Les preguntes arriben després que en el ple de dilluns passat es debatés sobre l'aplicació del dret europeu en matèria de protecció als consumidors de l'Estat espanyol. La conclusió generalitzada del debat va ser constatar el drama social que pateixen els ciutadans de l'Estat espanyol afectats per les estafes de les preferents, les execucions hipotecàries i les negligències dels governs espanyols a l'hora de respectar la normativa europea en aquesta matèria.

En aquest sentit avui el PE ha aprovat una resolució, tal i com es demanava des del grup Verds/ALE, en què insta el govern espanyol a reduir 'l'intolerable nombre de desnonaments' i demana a la CE que 'vigili atentament l'aplicació de les mesures adoptades per les autoritats espanyoles per evitar abusos per part de la banca'. La resolució s'ha aprovat amb 383 vots a favor, 266 en contra i 10 abstencions.

A més, ahir el Tribunal Constitucional espanyol ha acceptat a tràmit els recursos de l'Advocacia de l'Estat contra la Llei de Consum de Catalunya, que conté mesures per pal·liar la pobresa energètica i per frenar l'augment de les execucions hipotecàries. En aquesta llei s'obria la possibilitat a buscar una solució extrajudicial per a persones hipotecades sense recursos, amb l'objectiu d'agilitzar els processos.

Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall
Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web