spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 15 d'abril de 2015

Vergés al conseller de Salut: 'Cal que doni informació sobre l'activitat privada en centres del Sistema Sanitari Català'

La diputada d'Esquerra Republicana Alba Vergés ha interpel·lat aquest dimecres el conseller de Salut, Boi Ruiz, sobre l'activitat privada en centres del Sistema Sanitari Català. 'Quins hospitals fan activitat privada? Quins professionals compaginen activitat pública i privada? Qui vigila que no es trenqui l'equitat d’accés? Aquest Parlament vol tenir tota la informació', ha reclamat Vergés.

Concretament, Vergés ha demanat informació al conseller Ruiz sobre la col·laboració a Tarragona entre l'empresa pública Gipps (Gestió i Prestació de Serveis de Salut), l'hospital Joan XXIII –que forma part de l'Institut Català de la Salut- i la xarxa privada Santa Tecla. 'No serem nosaltres qui diguem que les diferents institucions d'un territori no s'han d'entendre; però ho han de fer deixant clar de qui és l’autoritat sanitària, no posant al Consell d'Administració d'una empresa pública dos representants d'una empresa privada amb interessos en el territori', ha alertat.

D'altra banda, Vergés ha reiterat la necessitat d'aturar la creació del Consorci Sanitari de Lleida, perquè el Govern l'ha planificat sense buscar el necessari consens amb el sector i la participació de tots els agents implicats a què s'havia compromès. 'Cal que tots els agents implicats puguin intervenir en el projecte de futur del sistema sanitari públic a les comarques lleidatanes', ha reclamat Vergés, recordant al Govern que el Govern s'havia compromès a informar sobre aspectes com el calendari, els acords en aspectes laboral, i els estudis econòmics, i a crear un òrgan propi de control econòmic i financer intern però no ha complert. 'No tenen una majoria per poder tirar endavant el Consorci de Lleida i no poden fer com si la tinguessin', ha insistit la diputada.

La diputada també ha interpel·lat el conseller en relació al col·lapse que pateixen els serveis urgències, que actualment no tenen la capacitat de donar una resposta assistencial ajustada al nivell de gravetat de la urgència. 'Avui mateix hi ha 42 pacients pendents d'ingrés a les urgències de la Vall d’Hebron, i alguns porten tres i quatre dies: és indigne. Cal trobar-hi una solució abans que arribi l'estiu i les urgències es col·lapsin encara més, com va passar l’any passat', ha instat.

La diputada d'Esquerra Republicana Alba Vergés durant la intervenció al ple
La diputada d'Esquerra Republicana Alba Vergés durant la intervenció al ple

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web