spotify instagram youtube Twitter Facebook
Divendres, 14 de març de 2014

Vull poder decidir també, sobre el meu propi cos

La proposta de llei d'avortament del PP es basa en l’eliminació dels terminis per avortar “legalment”, tornant a la llei dels 80 de “supòsits”, situacions exclusives en que sí es podrà avortar, fent un pas enrere respecte la llei actual i també la majoria de països europeus. Amb aquest canvi, s'oprimeix a les dones, i sota un fals paternalisme, ens tracta de menors d'edat, d'immadures i capritxoses, quan no de malaltes mentals.

No s'entén, si no és des de l'òptica dels romanents del nacionalcatolicisme, el sentit de tal despropòsit. És una proposta que no respon a cap necessitat ni social ni real. El nombre d'avortaments no ha crescut, ans al contrari, i en canvi, si no es protegeix ni a les dones ni als professionals, la proposta del PP farà augmentar el nombre d'avortaments practicats amb clandestinitat, instrumental no adequat i realitzat per professionals no qualificats. Així s'afavorirà que l'avortament estigui només a l'abast de les dones que s'ho puguin pagar.

El PP s'empara en el discurs del dret de les persones més vulnerables, referint-se a les persones amb discapacitats, mentre retalla la llei de la dependència. A més, molts experts coincideixen a afirmar que el nombre d'avortaments per malformacions són els mínims. Per tant, la defensa del no-nascut tampoc és real.

No té cap justificació, doncs, aquesta proposta. Hem d'aconseguir entre tots i totes, aturar aquesta reforma, i treballar perquè en la futura república catalana, hi hagi una llei que realment garanteixi la salut sexual i reproductiva, amb llibertat i dignitat, de totes les dones.


Georgina Oliva i Peña

Georgina Oliva
Georgina Oliva

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web