spotify instagram youtube Twitter Facebook
Dimecres, 26 d'abril de 2017

Xavier Eritja: “Sembla com si la rebaixa de l’IVA cultural per a alguns sectors fos només per tapar la dels toros”

El diputat portaveu d’Esquerra Republicana a la comissió de Cultura del Congrés, Xavier Eritja, ha tornat a lamentar la nul·la aposta del govern espanyol per les polítiques culturals i ha posat l’exemple la reducció de l’IVA del 21 al 10% “només per a determinats sectors”, la qual cosa “crea discriminació” entre uns àmbits respecte als altres i ha acabat essent, segons ell, “una tapadora per amagar la primera i criticada mesura que es va anunciar, que és la rebaixa de l’IVA als toros”.
 
Amb motiu de la compareixença a la comissió del secretari d’Estat de Cultura, Fernando Benzo, per explicar el projecte de llei de pressupostos en aquest àmbit, Eritja ha dit que la rebaixa de l’IVA no s’ha d’entendre només com una manera de donar resposta al sector, sinó també democratitzar l’accés a la cultura als diferents públics de diferents manifestacions artístiques. “Al públic del cinema, per exemple, se l’està discriminant”, ha dit Eritja.
 
El diputat d’Esquerra també ha fet referència en la seva intervenció a la paralització del projecte de la biblioteca pública provincial de Barcelona, després que fa tres anys s’havia arribat a un acord entre Estat, Generalitat i Ajuntament per tirar-lo endavant. “Com és que no s’ha resolt?”, s’ha preguntat.
 
En la seva intetervenció davant la comissió, Eritja ha posat en dubte que el govern espanyol tingui veritablement interès a tirar endavant el Plan Cultura 2020, presentat fa només uns dies amb l’anunci de 150 promeses en aquest àmbit. Veient com s’han acabat perfilant els pressupostos generals de l’Estat que proposa del govern del PP, “no sembla que es pugui garantir”.
 

Xavier Eritja, durant la seva intervenció a la comissió de Cultura
Xavier Eritja, durant la seva intervenció a la comissió de Cultura

© 2017 Esquerra_Avís legal i cookies_Sobre el web