Ridao recomana a Mas ‘la modèstia de Messi i no la prepotència de Ronaldo’

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha recomanat aquest matí al líder de Convergència i Unió, Artur Mas, que tingui ‘una mica la modèstia de Messi i no pas la prepotència de Cristiano Ronaldo’, arran les declaracions que va fer ahir respecte el tracte del Govern de la Generalitat cap als ajuntaments. ‘La ratlla no es pot traspassar’, ha dit, ‘en campanya hi ha moltes coses que estan permeses, però evidentment mai faltar a la veritat’.

Ridao ha assegurat que Mas ‘va tan sobrat que ahir va traspassar la ratlla i va arribar a dir que el Govern de Catalunya ha deixat de la mà de Déu els ajuntaments’ i, en aquest sentit, ha recordat que l’actual Govern ‘hem triplicat el Fons de Cooperació Local’, passant d’una dotació de 62 milions d’euros el 2003 als 160 el 2010, ‘i hem incrementat en un 43% el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya’, el darrer període planificat pel govern de CiU, 2000-2003, la quantitat fou de 196 milions, passant als 691 milions de l’actual període.

El dirigent independentista també s’ha referit al tema del català i al recurs interposat pel PP, i sobre aquest tema ha assegurat que no es tracta d’una ofensiva judicial contra el català, el PP utilitza el català i Catalunya per obtenir vots a Espanya, però ara estem davant d’una autèntica atrocitat política vestida de toga que té el seu origen en la sentència del Tribunal Constitucional’. Ridao, que ha considerat que ‘després de Rocky I, Rocky II i Rocky III demà pot ser la immersió lingüística i és un fet molt preocupant’, ha demanat als partits ‘que volen sepultar la memòria i el record de la manifestació del 10-J que reflexionin’. En aquest context, ha proposat als partits catalans que assumeixin ‘el compromís de cara al futur de complir estrictament la Llei de política lingüística i tot el que diu l’Estatut respecte la llengua’.

Ridao ha fet aquestes declaracions durant la visita al XVI Saló del Manga, celebrat a la Farga de l’Hospitalet, on hi ha assistit acompanyat pel president d’Esquerra a la Regió Metropolitana i candidat d’Esquerra a l’Hospitalet de Llobregat, Eduard Suàrez, i el president d’Esquerra a l’Hospitalet de Llobregat, Xavier Fluvià.