L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó.
L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó.

Coneix la candidata a l’alcaldia de Figueres per Esquerra Republicana

Propera, empàtica, republicana i feminista, Agnès Lladó va encetar la seva trajectòria com a alcaldessa de Figueres el 2019. Ha iniciat una transformació de la ciutat basada en pilars fonamentals com millorar l'accés a l'habitatge, millorant la neteja viària, fent-la més verda i més sostenible i desencallant projectes que feia massa anys que estaven enquistats com l'aprovació del nou POUM i l'aposta per la formació. Amb la mateixa il·lusió i convicció torna a encapçalar, el 2023, la llista d'Esquerra Republicana a Figueres per continuar treballant per millorar la ciutat. Alhora, també pretén retornar l'autoestima a la ciutat.

Seguidament us detallem 10 curiositats sobre l'Agnès Lladó.

  1. Per primera vegada, des de les eleccions municipals, Figueres té una alcaldessa republicana. "Vam trencar amb inèrcies de massa anys, eren dinàmiques que enquistaven la ciutat. Des de llavors treballo dia a dia incansablement per a totes les figuerenques i tots els figuerencs", va dir Lladó.
  2. Va decidir entrar en política per un professor referent seu, Francesc Canet. Va decidir involucrar-se per estima a la ciutat i perquè va veure en ell una persona capaç, amb valors i molt involucrada. Es va afegir a les llistes municipals per Esquerra Republicana l'any 2007 com a suplent. Va ser a partir del 2015 que es va involucrar encara més, amb voluntat de treballar per canviar la ciutat i la manera de fer política. El 2015 va ser número 2 d'ERC a Figueres.
  3. Per desconnectar aprofita els pocs moments lliures que té per passar-los amb els amics, la família, viatjar i gaudir del paisatge. L'apassiona desconnectar davant del mar.
  4. Un dels seus grups de música preferits és Queen.
  5. dos gats: La Cleo, d'11 anys i en Golfo, 10. Són dos més a la família.
  6. Llicenciada en Dret, però s'ha dedicat professionalment al màrqueting. Valora de manera molt positiva la importància d'haver treballat al sector privat abans de ser alcaldessa.
  7. Qualsevol lloc que pugui compartir amb la gent que estima es converteix en un lloc preferit. Un racó especial de Figueres, qualsevol racó de la Costa Brava. L'Agnès és més de mar que de Muntanya. L'Alt Empordà és una comarca encantadora, diu, amb llocs espectaculars com Cap Ras.
  8. Prové d'una família treballadora, d'autònoms, que li va ensenyar a valorar la cultura de l'esforç, el treball, el sacrifici i la lluita per aconseguir alguna cosa quan vols. També que quan caus, no passa res, et tornes a aixecar.
  9. El 2015 va entrar a la Colla Castellera de Figueres. Ha fet de crossa, de segon lateral, d'agulla. Fent castells va aprendre a treballar en equip, en l'esforç comú, fent pinya.
  10. Presidenta de Figueres Decideix, fundadora de l'ANC Figueres. Sòcia d'Òmnium Cultural, l'Institut d'Estudis Empordanesos i de la Unió Esportiva Figueres. Agnès Lladó és una activista. Li agrada involucrar-se i formar part de les associacions i del teixit associatiu de la ciutat.

Etiquetes