L'alcalde de Blanes i candidat d'Esquerra Republicana a la reelecció, Àngel Canosa.
L'alcalde de Blanes i candidat d'Esquerra Republicana a la reelecció, Àngel Canosa.

Coneix el candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Blanes

Republicà, independentista i compromès amb el país i la seva ciutat, Blanes, Àngel Canosa tornarà a ser l’alcaldable d’ERC Blanes per les pròximes eleccions municipals de 2023. Actualment, Canosa és l’alcalde de Blanes des de l’any 2019 i en el mandat anterior també havia sigut regidor del consistori. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i té un postgrau en recursos humans. Ha sigut professor de dret penal i ha exercit com a advocat i com a jutge.

La seva àmplia experiència professional acredita les seves ganes de continuar liderant el canvi polític i social a Blanes que varen començar el 2019. Conscient que queda molta feina per fer, Àngel Canosa s’ha mostrat orgullós amb tot el que han aconseguit i preparat per afrontar els nous reptes. Convençut que els republicans són la millor opció pels blanencs i blanenques, el 2023 tornarà a encapçalar la llista d’Esquerra Republicana.

Un ciutadà proper amb els veïns i veïnes, que ha volgut explicar-nos una mica més sobre ell. Aquí detallem 10 curiositats sobre Àngel Canosa.

  1. Que és alcalde de Blanes no és cap secret, però, potser no sabies que l’Àngel és nascut a Barcelona, al barri del Clot, i que va venir al municipi selvatà destinat com a jutge substitut. Els encants del poble el varen enamorar i va decidir quedar-s’hi.
  2. El seu fort compromís social l’ha involucrat sempre en les entitats del poble. És membre dels Manaies de Blanes des de fa molts anys.
  3. Tot i semblar un home seriós a la feina, en els seus moments més íntims amb familiars i amics és el primer a fer riure la gent. “És un petit secret que només coneixen les persones més properes, però a les trobades sempre soc el que acaba explicant acudits”, explica l’Àngel rient.
  4. S’ha fet viral a les xarxes socials imitant a una de les seves filles. “Quan imitava a una de les meves filles, ella va aprofitar per penjar un vídeo que ara ja té més de 50.000 visualitzacions”.
  5. Tot i no tenir gaire temps, és l’encarregat de cuinar a casa seva. Sempre li ha cridat l’atenció la barreja d’olors i de gustos i els caps de setmana és quan busca i posa en pràctica noves receptes més complicades i elaborades que durant el dia a dia no pot fer a causa de la feina.
  6. L’alcalde de Blanes és tot un manetes. “El bricolatge ha sigut sempre una distracció que m’ha ajudat més d’una vegada a resoldre avaries. A casa meva miro de fer-m’ho tot jo”, afirma l’Àngel.
  7. La família és un pilar indispensable de l’Àngel i se sent una persona molt afortunada i orgullosa dels seus fills. Per ell és primordial destinar temps als que més estima.
  8. Malgrat no tenir molt temps lliure, l’Àngel és un gran lector i coneix el plaer de gaudir d’un bon llibre. L’alcalde també reconeix que, tot i que els llibres són una gran font de saviesa, a vegades “el coneixement que transmeten les persones és una altra manera d’aprendre coses noves. L’experiència i el coneixement generacional és un valor indispensable per la nostra societat”.
  9. En el seu temps lliure li agrada molt viatjar i descobrir nous racons. “Visitar llocs nous sempre m’ha despertat una emoció i unes ganes que són difícils de descriure. Endinsar-me en noves aventures amb els que m’estimo m’agrada moltíssim”, explica.
  10. Des de ben petit, l’Àngel és aficionat a les motos, però mai ha tingut temps per treure’s el carnet.