El portaveu republicà a Madrid i candidat a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet per Esquerra Republicana, Gabriel Rufián.
El portaveu republicà a Madrid i candidat a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet per Esquerra Republicana, Gabriel Rufián.

Coneix el candidat a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet

Nascut al barri de Fondo de Santa Coloma de Gramenet l’any 1982, Gabriel Rufián, amb arrels andaluses, es reivindica republicà, d’esquerres i defensa que tothom té dret a ser el que vulgui ser i a expressar-ho també en una urna.

Va començar defensant l’independentisme i l’autodeterminació en castellà des de Súmate. És un mestre de la síntesi i la capacitat de dir amb molt poques paraules arguments complexos. Es va fer famós entre el gran públic per mostrar una innovadora forma de fer parlamentarisme i dir les coses pel seu nom i de manera entenedora per a tothom. Tot i que només fa sis anys que és càrrec electe, s’ha presentat a quatre eleccions sempre amb la bandera de l’obrerisme, la defensa dels drets civils i les classes populars. Ara, a més, i en paral.lel a les seves responsabilitats al Congrés dels Diputats, entoma el repte d’encapçalar la candidatura municipal de Santa Coloma de Gramenet per poder fer que el projecte republicà faci un gran pas a l’àrea metropolitana.

Aquest colomenc amb molta consciència de classe, que sempre diu que ha decidit dedicar els seus millors anys a la política, també té algunes curiositats que segurament desconeixies:

  1. Els seus pares es van conèixer en un míting de Bandera Roja. Això ja demostra que de ben petit va viure i sentir la política. Sempre explica que, de petit, sabia més noms de ministres que de futbolistes.
  2. De petit volia ser conductor d’autobús; creia que saben on viu tothom.
  3. Va dedicar-se a l’atletisme durant anys i va ser federat.
  4. De professió és especialista en Relacions Laborals i va fer centenars d’entrevistes de feina des de l’altre costat de la taula, com a entrevistador.
  5. No li agraden els dolços però sí la cuina en general. Li encanta cuinar truites de patates, s’ha presentat a diversos concursos populars i, fins i tot, n’ha guanyat algun.
  6. A la primera campanya electoral en què va participar com a cap de llista per unes eleccions generals, va haver d’anar amb una “Vespino” de paquet perquè no arribava a temps als actes.
  7. La seva primera xerrada en públic la va fer de la mà d’un capellà de barri, del Pare Manel.
  8. Va ser l’únic portaveu de grup parlamentari català a quedar-se presencialment als plens durant l’etapa del confinament dur.
  9. El seu despatx al Congrés ha esdevingut un santuari de gadgets i amulets personals, records familiars, fotografies, estatuetes i, com no pot ser d’altra manera, més de dos i de tres relacionats amb Bola de Drac, sèrie de la qual és fan a un nivell expert.
  10. No li agrada menjar res abans d’una intervenció pública.