El candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Salt, Jordi Viñas.
El candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Salt, Jordi Viñas.

Coneix el candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Salt

Català, republicà i d’esquerres. Jordi Viñas és psicòleg i logopeda i, tal com li agrada afirmar sovint, “amb orgull faig d'alcalde de Salt”. Des de l’any 2015 lidera la transformació de la ciutat amb la complicitat de tot l’equip d’Esquerra Republicana i amb la convicció de treballar pel dia a dia dels saltencs i saltenques, millorant el seu benestar, al mateix temps que crea els fonaments per generar noves oportunitats de futur.

Apassionat de Salt i de les seves potencialitats, us expliquem deu coses que potser no coneixíeu.

  1. Nascut a Salt el 1973 fa pocs dies ha celebrat el seu 50è aniversari acompanyat de familiars i amics. Viu al barri del Veïnat a prop de l’Estació Jove.
  2. Net de de Can Valent Paleta, al carrer Major va viure la seva infantesa i joventut de la qual recorda, entre altres, ‘anar a comprar a la botiga de la Corona, triar les joguines de Reis a Ca la Neus o anar a buscar els petards de Sant Joan a Can Meret Lleter’.
  3. La seva mare treballava a l’antiga fàbrica tèxtil la Gassol on moltes vegades quan l’anava a veure ‘aprofitava per jugar a futbol en aquell immens jardí amb una gespa que per a nosaltres semblava la del Camp Nou’.
  4. Va fer els estudis d’infantil a l’antiga escola Guimerà on un dels seus records el trasllada ‘al pati on jugàvem a futbol amb una pilota feta de paper de plata i amb una porteria imaginària dibuixada a la paret ’.
  5. Llicenciat en Psicologia i Màster en Audició i Llenguatge per la Universitat de Girona, és professional de l’Institut Català de Salut on exerceix de logopeda des de fa més de vint anys.
  6. Va entrar a formar part d’Esquerra fa 26 anys provinent de les Joventuts d’Esquerra Republicana i, sense anar més lluny, l’any passat va rebre el pin de plata pel reconeixement als seus 25 anys de militància.
  7. El món del bàsquet l’apassiona i durant diverses temporades va ser entrenador al Club Bàsquet Salt i al Maristes de Girona. Coautor del llibre 25 anys d’història del CB Salt, sempre que pot també s’escapa a veure els partits de la seva filla que entrena i juga a l’entitat saltenca.
  8. Més enllà del bàsquet li encanta practicar qualsevol esport i sovint te’l pots trobar fent llargues passejades, sol o amb la família, per les Deveses de Salt i l’entorn del riu Ter.
  9. Enamorat del mar, sinó el trobes per Salt caldrà buscar-lo a Cala Montgó on sempre s’hi escapa quan ‘necessita descansar o carregar bateries’.
  10. Lluís Llach és una altra de les seves grans devocions i des de l’adolescència n’ha estat un gran seguidor i la seva discografia sempre l’acompanya. Sovint recorda amb nostàlgia ‘el concert del seu comiat a Verges que es va celebrar a finals de març de l’any 2007’.