10 coses que potser no sabies de Noemí Llauradó

Coneix la candidata a l’alcaldia de Reus per Esquerra Republicana

Reusenca de tota la vida, apassionada de la docència i primera dona presidenta de la diputació de Tarragona, Noemí Llauradó es presenta a les pròximes eleccions municipals amb l’objectiu d’assolir l’alcaldia de Reus.

Amb l’ambició de ser la primera alcaldessa de la història del municipi, t’expliquem 10 coses que potser no sabies de la candidata republicana a la capital del Baix Camp:

  1. Noemí Llauradó Sans és reusenca i mare de dues filles, la Clàudia i la Janet. Està casada amb el Raül des de fa 20 anys i viuen a Reus, al barri Niloga.
  2. Des de 2017, Llauradó es dedica íntegrament a la política. Explica que en el seu imaginari té referents com Helle Thorning-Schmidt, la primera dona elegida com a primera ministra a Dinamarca. De fet, la seva sèrie preferida és “Borgen”, inspirada en aquesta candidata. Aquesta història de ficció danesa narra les interioritats de la política del país a través del personatge de Birgitte Nyborg, que acaba convertint-se en primera ministra del país.
  3. Tot i destinar tot el seu temps a la política, professionalment és funcionària del Cos de Tècnics Superiors de la Generalitat de Catalunya, on es troba en situació de serveis especials com a cap de Secció de la Secretaria dels Serveis Territorials de Tarragona, al Departament de Drets Socials.
  4. Una de les seves passions és la docència i també la formació constant. Ens explica que per ella “seguir aprenent va molt lligat a la meva professió i permet adaptar-me als canvis constants que hi ha a les administracions”. Actualment, encara continua formant-se i està cursant un Màster en Direcció Pública. Alhora, és llicenciada en Dret per la Universitat Rovira i Virgili. En l’àmbit de la docència, ha estat professora de preparació d’oposicions a funcionaris, una feina que assegura que ha estat “molt gratificant”.
  5. Llauradó explica que se sent molt afortunada de poder ocupar, per primera vegada a la història, la presidència de la Diputació de Tarragona, un càrrec que mai havia ostentat una dona d’ençà que existeix la institució. Des de 2019, Llauradó és vicealcaldessa de Reus i, actualment, és la candidata a l’alcaldia per ERC a les eleccions municipals de 2023 assegurant que “vol ser la primera dona alcaldessa de la ciutat”.
  6. Es descriu com una fan de TV3 i, de fet, ha participat en concursos de cultura general i catalana com: El Gran Dictat, Bocamoll o Els 25 de la televisió pública de Catalunya.
  7. La dansa clàssica ha format part durant molts anys de la seva vida. Llauradó explica que “la dansa va acompanyar la meva infantesa i la meva adolescència i em va oferir valors com la disciplina, l’esforç, el gust per la música i la cultura en general”, afegeix.
  8. La diversitat de gustos musicals és per ella “un avantatge”. “M’agraden Els Pets, Extremoduro, Pirats Sound System, Rigoberta Bandini i Nathy Peluso, entre molts d’altres”, confessa.
  9. No només és aficionada a la música, sinó que sempre que pot, aprofita per anar amb família a la natura, un dels seus mètodes d’escapament i desconnexió del dia a dia.
  10. Alhora, però, per ella el “body combat” també és essencial per carregar les piles i alliberar tensions.