La candidata d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Terrassa, Ona Martínez Viñas
La candidata d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Terrassa, Ona Martínez Viñas

Coneix la candidata d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Terrassa

Ona Martínez Viñas és una persona compromesa, treballadora i propera a les necessitats reals de la ciutat de Terrassa. Així és com la defineixen les persones que treballen diàriament amb ella, els seus amics i familiars.

Si coneixes l’Ona, veuràs que una de les primeres coses que et farà saber és que és veïna de Terrassa. I és que l’orgull que sent per la seva ciutat és evident. Però també és una persona realista i amb ganes de treballar: “Queda molt per fer, molt per transformar. I ja ho estem fent, però cal posar una marxa més. Jo estimo aquesta ciutat i per això vull que sigui encara més. Encara més universitària, més inclusiva, amb millor qualitat de vida, més amable, neta i segura”, afirma.

Va entrar a l’Ajuntament com a regidora dels republicans el 2019. Una nova etapa començava a Terrassa: un cop passats els 40 anys de govern socialista es donava peu al canvi amb un nou govern. L’Ona entén la política d’una manera molt clara: a prop dels problemes, per oferir solucions i ser útil, però també amb la visió i l’ambició de saber cap on anem. Per això és una enamorada del municipalisme i va decidir arremangar-se per fer avançar la seva ciutat. Ara torna a fer un pas endavant per continuar construint ponts cap a una Terrassa encara millor.

Aquestes són les 10 curiositats que potser no sabies de l’Ona:

  1. Va néixer a Terrassa i va passar tota la seva infància al barri del Segle XX, jugant a fet i amagar durant les nits d’estiu al voltant d’una de les xemeneies que formen part de la silueta de barri i de la ciutat. Potser és per això que per ella s'han convertit en un símbol tan important del que és, ha estat i serà la ciutat.
  2. Quan es va independitzar, va viure un any a Barcelona amb la seva parella, però sabia que tornaria a Terrassa tan bon punt pogués. Dit i fet. L'Ona valora molt la seva ciutat, la qualitat de vida que hi ha i el potencial que té. Terrassa és casa seva i vol que ho sigui també per al seu fill.
  3. És mare de l'Eloi, un terrassenc de quatre mesos. Ara, entoma el repte de ser candidata i mare alhora. "Vaig decidir no renunciar a res. Les dones no hauríem d’escollir, hauríem de poder fer-ho tot". A més a més, assegura que per a ella “ser mare i ser alcaldable és indestriable”. “Vull construir una ciutat millor per al meu fill i per tots els fills de totes les mares i pares de Terrassa”.
  4. Va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, però la seva inquietud i passió per la política va fer que després fes un màster en Comunicació Política i Institucional.
  5. Abans, però, va treballar en el món de l'audiovisual en projectes molt diversos. Des de la producció de videoclips, curtmetratges i una pel·lícula a algun spot publicitari. També va fer les pràctiques a l’equip de producció del Telenotícies de TV3 i sempre en recordarà el primer dia: amb l’abdicació del rei.
  6. Com és d’esperar, és una gran cinèfila i serièfila. No podria triar la seva pel·lícula preferida, en té moltes, però sí el seu director estrella: Quentin Tarantino.
  7. Els seus pares i el seu germà són professors de català a instituts públics de Terrassa. Podríem dir que ella, com sempre diu, és l'ovella negra de la família. Des de ben petita a casa ha pogut valorar la importància d'un bon sistema educatiu. Probablement també per això l'educació és un dels pilars fonamentals del seu projecte: “Educació és sinònim d’oportunitats presents i, sobretot, futures. Una educació de qualitat ens acosta a una Terrassa amb igualtat d’oportunitats per a tothom”.
  8. Créixer entre professors algun efecte havia de tenir, i l’Ona ha fet les seves incursions en el món educatiu: quan feia Batxillerat va fer de voluntària a Càritas en un projecte de reforç escolar per a nens i nenes amb situacions socioeconòmiques difícils, i també ha ajudat durant anys diversos infants amb classes de reforç.
  9. Una de les coses de les quals més orgullosa se sent és de les seves arrels. Sempre explica que les seves àvies, la Ramona i la Montserrat, han sigut dues grans referents per a ella i que la seva consciència amb la memòria, amb saber d’on venim i qui som avui, es va despertar gràcies a elles. Les dues van patir de maneres diverses però igual de crues les conseqüències de la Guerra Civil i de la misèria de la postguerra.
  10. Una de les majors aficions de l'Ona són els esports. És capaç de veure un partit del que sigui, mentre hi hagi una pilota pel mig. Però n'hi ha un que estima especialment: el bàsquet, al qual va jugar durant 10 anys.