10 motius per votar a Esquerra a les municipals i europees el 26M

Aquestes eleccions tornen a ser crucials pel projecte republicà i per Catalunya, per continuar demostrant a les urnes la fermesa i la constància a favor de la independència i la República Catalana i per tornar a derrotar la repressió. Tenim l’oportunitat de començar de nou la construcció republicana, després d’haver aturat el cop de la repressió de l’Estat i del 155 amb les eleccions del 21D i i amb la victòria del 28A. Tenim l’oportunitat de tenyir de nou el mapa de groc de Catalunya i fer que Barcelona torni a ser republicana 80 anys després

 1. Perquè podem fer història a Barcelona:
  Perquè podem tenir un alcalde independentista a la capital del país per primera vegada en 80 anys. És el moment de l'alcalde Ernest Maragall.
 2. Per derrotar la repressió de l’Estat:
  Perquè per primera vegada podem fer que un pres polític sigui eurodiputat i sigui candidat també a presidir la comissió europea.
 3. Per fer lliure a l’Oriol Junqueras:
  Amb el vot de diumenge podem fer que Oriol Junqueras pugui sortir de la presó com va fer a la constitució del Congrés i viatjar fins a Brussel·les a recollir l’acta d’eurodiputat. Podrà parlar en primera persona amb els diputats del Parlament europeu.
 4. Per falcar la República des del municipalisme:
  Els ajuntaments són la base de la construcció republicana, que l'independentisme guanyi en aquestes eleccions municipals, com va passar el 1931, pot ser un pas fonamental per seguir el camí cap a la independència. Tenim l'oportunitat de tornar a tenyir de groc el mapa de Catalunya i enviar un missatge a l'Estat espanyol: seguim determinats per la República catalana.
 5. Perquè a Espanya els suspenen, però a Europa no poden:
  L’Estat espanyol vol suspendre els presos polítics i la millor resposta que podem donar és votar Oriol Junqueras diumenge perquè guanyi les eleccions europees i pugui anar al Parlament europeu. A Espanya el suspendran, però a Europa no podran!
 6. Per consolidar el projecte d’Esquerra:
  Perquè després de la victòria el 28A en les eleccions espanyoles, cal tornar a reforçar el projecte sòlid i sense sostre fins avui d’Esquerra Republicana.
 7. Per governar per tothom:
  Perquè volem construir municipis des dels principis republicans que ens defineixen i que caracteritzen l’essència del que som des de fa 88 anys d’història: Situar la ciutadania al centre de la governança; treballar per la igualtat efectiva entre dones i homes; fer de la justícia social el principi orientador de la nostra actuació; dinamitzar les economies dels nostres municipis per contribuir a reduir desigualtats; fer de l’educació la principal eina de transformació social; i gestionar l’entorn i el model urbanístic des de la responsabilitat.
 8. Per tots els que han lluitat abans que nosaltres:
  Per la Carme Forcadell, la Meritxell Serret, el Raül Romeva, la Dolors Bassa, el Carles Mundó, l’Oriol Junqueras i la Marta Rovira. Per Josep Maria Jové, per Lluís Salvadó, pels alcaldes imputats i pels companys que estan patint la repressió al jutjat número 13 i al TSJC.
 9. Per articular majories republicanes i progressistes:
  Som els únics que podem articular políticament la majoria del 80% estirant a banda i banda. Volem construir majories democràtiques, progressistes i republicanes als ajuntaments del país, com a pas indispensable en el projecte de construcció republicana, com ja vam fer a les eleccions de l’abril de 1931.
 10. Perquè mai ens rendim:
  Perquè malgrat ser a la presó i a l’exili continuem treballant incansablement per seguir el camí cap a la República catalana, perquè no renunciem mai, perquè persistim i sabem que si persistim, guanyarem.