La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, durant la seva intervenció al Consell Nacional del partit
La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, durant la seva intervenció al Consell Nacional del partit

La secretària general d'Esquerra republicana, Marta Rovira, ha assegurat davant del Consell Nacional del partit que “estem davant d'unes eleccions dictades i imposades que considerem il·legals i il·legítimes i que ens hem compromès a convertir en legítimes i legals amb la nostra participació”.

Rovira ha explicat que, davant d'això “fem una proposta clara per restablir la democràcia, la llibertat i que ens permeti construir la República”. Rovira ha destacat que Esquerra republicana articula “una proposta que promou la suma i el compromís i un front republicà de totes les opcions polítiques que defensin aquesta valors republicans, amb coordinació absoluta per establir la Llibertat, la Democràcia i per fer i construir República”.

Les llistes d'Esquerra Republicana han de reflectir el país que representen el millor possible, tal com ens va ensenyar l'Oriol Junqueras, amb transversalitat, generositat, i pluralitat
Marta Rovira Secretària general d'Esquerra republicana

Marta Rovira s'ha mostrat molt orgullosa de poder presentar una llista cremallera, “una candidatura en plena igualtat entre homes i dones, i que les grans silenciades, les abstencionistes a les conteses electorals estiguin representades com pertoca, en plena igualtat amb els homes”.

La secretària general d'Esquerra Republicana ha assegurat que “votarem aquesta llista per restablir els pilars bàsics de la democràcia i els drets humans com la llibertat d'expressió, el dret de reunió, per poder defensar qualsevol iniciativa democràtica al Parlament sense haver de passar el veto del Gobierno de la Nación, i per defensar la independència judicial i la separació de poders”.

Tots els consellers empresonats i a l'exili a les llistes

Marta Rovira ha explicat que la llista d'Esquerra Republicana és també un instrument per rehabilitar els presoners polítics i els consellers que estan a l'exili, “per dignitat, tots són a la nostra candidatura i qui voti aquesta llista votarà per posar fi a la repressió política, també per posar fi al 155, a la dictadura de la imposició, i per retornar els instruments d'aquest país a mans dels ciutadans d'aquest país arrencant-les de les mans del PP”.

El dia 17 acaba el termini per tancar les llistes definitives, de moment dels congressos territorials d'Esquerra Republicana ja se'n desprenen alguns noms.

  • A la circumscripció de Barcelona el número 1 és Oriol Junqueras, el número 2 Marta Rovira i el número 3 Raül Romeva. Els conseller Carles Mundó ocupa el lloc número 5 i el conseller Toni Comín el número 7. Ramon Cotarelo tanca llista per Barcelona.
  • A Girona la consellera Dolors Bassa encapçala la llista, amb Roger Torrent al número 2, i Anna Caula al lloc número 3.
  • A Lleida la consellera Meritxell Serret encapçala la llista amb Bernat Solé de número 2, i Gemma Espigares al lloc número 3.
  • I a Tarragona el delegat del Govern obre la llista amb Noemí Llauradó de número 2.

Etiquetes