El cartell de l'acte República és democràcia del proper dissabte 14 d'abril.
El cartell de l'acte República és democràcia del proper dissabte 14 d'abril.

Esquerra Republicana commemora el dia de la República amb un gran acte reivindicatiu per la llibertat de les persones preses i exiliades polítiques

El 14 d’abril es commemoren els 87 anys de la proclamació de la República catalana per part de Francesc Macià, una data molt significativa en la història d’Esquerra Republicana. Any rere any, el partit republicà ha aprofitat l’efemèride per celebrar una gran festa i donar un reconeixement a la militància més experimentada per la seva imprescindible tasca en el si de l’organització.

Enguany, però, el país viu una situació d’enorme gravetat: l’Estat espanyol exerceix la repressió sobre els líders polítics que obeiren el mandat sorgit de les urnes i, sempre i per sobre de tot, defensaren la democràcia. Nou persones innocents dormen entre reixes nit rere nit, entre elles, Oriol Junqueras, el president de la formació republicana; set persones més romanen a l’exili, entre les quals es troba la secretària general del partit, Marta Rovira; i el 155 governa la Generalitat de Catalunya.

Hem de reclamar la llibertat dels presos polítics i seguir caminant junts cap a la República catalana
Pere Aragonès Adjunt a la presidència

En aquest context excepcional, Esquerra Republicana no pot estar de celebració i converteix la tradicional festa del partit en un gran acte reivindicatiu que reclamarà la llibertat de les persones preses polítiques i el retorn de les exiliades sota el lema “República és democràcia”.

L’adjunt a la presidència Pere Aragonès, que serà un dels caps de cartell de l’acte, fa una crida a participar-hi: “Aquest any no estem per festes però sí que estem per lluitar i reclamar la llibertat dels presos polítics i seguir caminant junts cap a la República catalana”.

En la mateixa línia s’ha mostrat la secretària de la Mesa del Parlament, Alba Vergés, que ha lamentat que: "l’Oriol Junqueras i la Marta Rovira no podran ser amb nosaltres, per això transformarem aquesta festa en més reivindicació i fortalesa”.

Per últim, la portaveu Marta Vilalta ha remarcat que aquest any hi serem més que mai per "defensar la democràcia, la República i els drets i les llibertats dels presos i les preses polítiques i el retorn dels exiliats”.