Marta Vilalta en roda de premsa / Marc Puig
Marta Vilalta en roda de premsa / Marc Puig

La portaveu republicana trasllada el seu suport a Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga: “Votar no és delicte, i permetre que la gent voti, tampoc. No tenim cap dubte; l’1-O és democràcia i drets, no és corrupció”

La secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, ha iniciat aquest dilluns la setmana del 25 de novembre, dia internacional contra les violències masclistes, recordant en roda de premsa que “la transformació feminista és una prioritat d’Esquerra Republicana”. Així, la portaveu republicana ha assenyalat el compromís del govern republicà perquè aquesta transformació “sigui una realitat del país”.

Mostra d’aquest compromís és la feina de la conselleria d’Igualtat i Feminismes, departament pioner en un Govern de la Generalitat, com ha destacat Vilalta, i que ha posat en marxa un nou model d’abordatge de les violències masclistes amb serveis d’atenció les 24 hores. Aquest, “és el pal de paller del govern per la lluita contra la violència que patim les dones”, ha dit.

A aquest model, també pioner, s’hi sumen nombroses mesures impulsades pel govern republicà en la línia de la transformació feminista, que Vilalta ha volgut reivindicar: “El permís per dol gestacional i la flexibilització horària en cas de menstruació o menopausa amb afectació a la salut; la gratuïtat de l’I2, o el nou servei de cangur públic, són exemples”. Amb tot això, la portaveu ha recordat que “queda molt a fer”, però que Esquerra Republicana hi “està compromesa”.

Compromís amb la lluita antirepressiva

Vilalta ha denunciat també el nou atac de la justícia espanyola “que fa una passa més en el camí de la injustícia”, amb la notícia que coneixíem a finals de la setmana passada sobre l’obertura de judici oral a Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga per part del TSJC.

“Votar no és delicte, i permetre que la gent voti, tampoc. No tenim cap dubte; l’1-O és democràcia i drets, no és corrupció, ha reivindicat la portaveu republicana, qui també ha traslladat el seu suport a Bernat Solé, qui va ser conseller d’Exteriors i alcalde d’Agramunt, i a qui el Tribunal Suprem va confirmar una sentència condemnatòria d’inhabilitació per haver fet possible l’1 d’octubre a Agramunt. “Des de la fermesa, la persistència i la determinació, continuarem treballant perquè això no pugui passar”, ha sentenciat Vilalta.

“Continuarem determinats en la lluita antirepressiva, fent servir la nostra força per avançar cap a l’amnistia i l’autodeterminació”, ha afegit la portaveu, que ha destacat que el compromís dels republicans és ferm “per fer possible la República catalana amb drets per a tothom”.

Etiquetes