El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, al Parlament / Marc Puig
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, al Parlament / Marc Puig

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, també ha anunciat l’arribada d’una nova uniformitat i l’increment del pressupost del Departament

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha comparegut al Ple del Parlament en defensa de la feina del departament d’Interior aquesta legislatura. Elena ha aprofitat la seva intervenció davant l'hemicicle per anunciar un seguit de mesures per modernitzar i reforçar el cos dels Mossos d’Esquadra. En destaquen:

  1. La recent incorporació de 680 agents del cos de Mossos d’Esquadra, i la contractació de 860 agents l’any vinent.
  2. L’augment anual de 400 nous vehicles de Mossos d’Esquadra. Aquest increment ja es va produir l’any 2020, i es repetirà l’any 2021 i consegüents. L’objectiu és actualitzar els mitjans del cos.
  3. Nova uniformitat abans de l’estiu. Tal com ha assenyalat el conseller, el cos de Mossos té “la mateixa uniformitat des de l’inici”. Així, el departament pretén modernitzar l’equipament de Mossos d’Esquadra i ajustar-lo a les seves necessitats.
  4. Increment del pressupost del Departament d’Interior, revertint una situació econòmica “molt dura”, assenyala el conseller, “que ha durat massa anys”.


És així com s’ajuda i s’està al costat dels Mossos d’Esquadra”, ha reblat el conseller Elena, després de recordar a tots els grups parlamentaris que el cos necessita fets, no paraules. A més, el conseller ha fet bandera de les línies mestres que guien l’actuació del departament. En aquest sentit, Elena ha destacat la seva concepció d’ordre públic, que vetlla per “acompanyar els ciutadans en moments de dificultat; defensar dels drets i llibertats, també dels més vulnerables; o treballar al servei de les dones que pateixen violència masclista”, entre d’altres.

Elena també ha posat de manifest l’especial atenció que mereixen les violències masclistes, i ha advertit als agressors que “tenen el cos de Mossos d’Esquadra al davant, perseguint-los”.