Imatge de la passada edició del festival on el grup Aspencat es va acomiadar indefinidament / Acampada Jove
Imatge de la passada edició del festival on el grup Aspencat es va acomiadar indefinidament / Acampada Jove

Arriba una nova edició del festival político-musical més important dels Països Catalans: l'Acampada Jove, organitzada per les Joventuts d’Esquerra Republicana. Com en els últims 10 anys, aquest festival se celebrarà el 19, 20 i 21 de juliol a Montblanc

El festival, organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana, arriba a la seva vint-i-tresena edició reivindicant més que mai l’essència que l’ha caracteritzat: ser un projecte que va més enllà de les actuacions musicals. L’Acampada Jove és el festival político-musical més important dels Països Catalans, un espai de llibertat amb reivindicació social i cultural.

Aquest any, l’Acampada Jove posa el focus en el context de repressió en què ens ha instal·lat l’Estat espanyol i vol esdevenir un clam per la llibertat dels presos i preses polítics i els exiliats i exiliades.

El compromís polític

Resistència, lluita i llibertat és la fórmula que lliga les xerrades, tallers, actuacions de cultura popular i d’altres activitats que s’organitzen per moure consciències. Aquesta edició ve especialment carregada de compromís amb els valors de la llibertat i la justícia, sense oblidar la lluita feminista i ecologista.

 Una de les xerrades polítiques de la passada edició de l’Acampada Jove amb Joan Tardà / Acampada Jove
Una de les xerrades polítiques de la passada edició de l’Acampada Jove amb Joan Tardà / Acampada Jove

Els acampats i acampades podran assistir a xerrades i tallers contra la violència masclista, sobre sobirania alimentària i interculturalitat, se’ls donaran eines per combatre la repressió i hi haurà una trobada de familiars de presos polítics. A més, l’organització ha habilitat un punt d’homenatge a presos i exiliats en què tothom qui ho vulgui podrà fer-los arribar cartes.

Una aposta per l’autogestió

Durant tres dies un camp acabat de segar de Montblanc es converteix en un espai de festa, lluita i llibertat per la feina de centenars de joves republicans. L’Acampada Jove és possible gràcies a més de 500 joves que recorren quilòmetres per trobar-se i treballar desinteressadament amb la voluntat de contribuir, des d’una vessant més lúdica, en el procés d’alliberament nacional i social dels Països Catalans.

Un impuls per la llengua, la cultura i la música feta a casa nostra

L’Acampada Jove sempre ha apostat clarament per la música en català i els grups de casa nostra. D’aquesta manera, al llarg d’aquestes 23 edicions, han passat pel festival grups de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó consolidant d’aquesta manera un espai de trobada pels amants de la cultura i del talent dels Països Catalans.

 Concert del grup Zoo ple a vessar en l’edició de l’any passat, celebrada també a Montblanc / Acampada Jove
Concert del grup Zoo ple a vessar en l’edició de l’any passat, celebrada també a Montblanc / Acampada Jove

Entre el cartell musical de l’Acampada, destaca un clar suport als grups emergents del nostre país que es reflecteix tan en el concurs de grups novells Música Jove que té lloc el divendres a la plaça de Montblanc, així com en les actuacions que se celebren dins del recinte del festival.

En aquesta edició es podran veure sobre els escenaris Portobello, Senyor Oca, La Raíz, Auxili, Suu, Tremenda Jauría, Setrill, Txarango, Xavi Sarrià i el cor de la fera, Els Catarres, Prozak Soup, Marcel Lázara i Júlia Arrey, Ebri Knight, Germà Negre, Smoking Souls, Sense Sal, Koers, Doctor Prats, Assekes, Vadebo, Buhos, Talco, Gemma Humet, Roba Estesa i els DJs OGT, Tropical Riots i DJ Send0, a més d’una col·laboració amb Valtonyc.

A part de les actuacions musicals, l'Acampada Jove comptarà amb actes polítics, el més destacat amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès i el portaveu del Jovent Republicà, Pau Morales, el dissabte 21 a les 17.30 hores a la plaça Major de la capital de la Conca de Barberà. Al llarg dels tres dies de festival hi haurà xerrades polítiques, tallers de música o de castells i concursos, entre d'altres activitats.

L’Acampada se celebrarà per desè any consecutiu a Montblanc, abans va tenir lloc a Arbúcies (1996-2004) i Sant Celoni (2005-2008). El secret de més de vint anys d’èxits és la fidelitat a un projecte que mescla oci i compromís polític!

Etiquetes