Acció Social i la Plataforma per la Llengua presenten diversos materials per facilitar l'acollida lingüística

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i la coordinadora de l'àrea d'acollida de la Plataforma per la Llengua, Gemma Ponsa, han presentat aquest matí diversos materials d'acollida lingüística per a persones immigrants elaborats per l'entitat amb la col·laboració del Departament. En concret, el material presentat és la 'Guia pràctica d'acollida lingüística' i el tríptic 'El català, llengua d'acollida' dels quals es distribuiran 17.000 i 10.000 exemplars respectivament.

Aquestes dues publicacions s’emmarquen en la campanya d’acollida lingüística que porta a terme la Plataforma. Aquesta iniciativa vol remarcar la funció del català com a element de cohesió social i instar al seu ús per les oportunitats de participació i promoció social que pot oferir a les persones nouvingudes.

La Guia s’ha enviat a totes les escoles de Catalunya a més d’universitats, associacions de pares, casals, centres cívics, equipaments esportius i altres espais on participen aquests col·lectius. Del tríptic també se n’ha fet una distribució sobretot entre locutoris i entitats de persones immigrades.

La Guia pràctica d’acollida lingüística parteix de la necessitat de responsabilitzar a la societat d’acollida de la inclusió social i lingüística de les persones que han arribat fa poc a Catalunya. Concretament, exposa arguments per sensibilitzar als agents que acullen als infants nouvinguts i a les seves famílies del seu rol com a models lingüístics, i també ofereix informació de recursos que faciliten el contacte i l’accés a la llengua pròpia de Catalunya.

Pel que fa al tríptic ‘El català, llengua d’acollida’, es tracta d’un material de sensibilització escrit en set llengües (català, urdú, castellà, àrab, amazic, xinès i anglès) i que pretén conscienciar a les persones immigrades de la importància i utilitat de conèixer la llengua catalana per a la seva vida diària, a través de diverses vinyetes que mostren diferents situacions quotidianes, i que acaben amb la demanda ‘Demana que et parlin en català per poder aprendre’l millor!’.

Etiquetes