El vicesecretari general de comunicació i estratègia i membre de l’equip negociador, Sergi Sabrià, en roda de premsa / Marc Puig
El vicesecretari general de comunicació i estratègia i membre de l’equip negociador, Sergi Sabrià, en roda de premsa / Marc Puig

Els republicans mantenen l’1 de maig com la data límit per tancar l’acord amb Junts i insisteixen que “no hi cap escull insalvable”

Encetem una setmana clau. Els resultats de les eleccions van ser molt clars. Tenim una àmplia majoria independentista i progressista al Parlament i això s’ha de traslladar ja en un nou Govern”. Així de contundent ha començat Sergi Sabrià la roda de premsa d’avui, dilluns, a la seu d’Esquerra Republicana. El vicesecretari general de comunicació i estratègia i membre de l’equip negociador per formar govern, assegura que, després de set mesos amb una presidència en funcions i quan només queda un mes pel 26 de maig, la data que conduiria a una repetició electoral, “el país no pot esperar més a tenir un nou govern de la Generalitat fort i amb totes les funcions”.

El republicà ha recordat que Esquerra ja té subscrit un “acord sòlid” amb la CUP-UNCPG, i ha insistit en la necessitat de tancar, també, un acord amb Junts: “Creiem que no hi ha cap escull insalvable per tancar l’acord en els propers dies; per nosaltres, aquesta mateixa setmana”. De fet, dilluns passat els republicans ja van demanar que l’acord es materialitzés entre la diada de Sant Jordi i l’1 de maig, que és el proper dissabte.

“Nosaltres mantenim l'1 de maig com a objectiu, cal un acord aquesta setmana, i volem un acord de coalició”, ha afirmat Sabrià. Alhora, però, ha advertit que “si Junts no està preparat, haurem d'explorar altres vies alternatives perquè hi pugui haver un govern independentista, que és el que la ciutadania ens demana”.

Però la prioritat dels republicans és, sens dubte, un govern amb Junts, i per Sabrià “seria un error gravíssim que algú avantposés els interessos de partit als de país en un moment en què la gent està patint molt”, ha alertat, i és que “la pandèmia i la crisi econòmica no esperen; calen respostes urgents i no ens podem permetre perdre més dies”. Els republicans tampoc volen desaprofitar la fortalesa institucional excepcional que ha aconseguit l’independentisme: “Som 74 diputats independentistes, més que mai; no podem malbaratar el 52% a favor de la independència de Catalunya i abocar el país a unes noves eleccions”.

Sobre la cimera anunciada per demà dimarts, 27 d’abril, a la presó de Lledoners, Sabrià ha dit que “Esquerra hi anirà, com hem anat a totes les reunions, per avançar en un acord”. Considera que el fet que Junts hi dipositi “moltes expectatives” és bo i espera que “sigui un senyal que, finalment, la seva organització està també en condicions d’avançar”.

Etiquetes