Afers Socials permet el retorn temporal a casa de persones que viuen en residències i no tenen símptomes de COVID19

El conseller El Homrani també anuncia més mesures d’aïllament, professionals i material a les residències de gent gran en relació a la crisi sanitària del coronavirus

"Seran unes setmanes molt dures per tots nosaltres. Aquest país està patint una situació sense precedents”. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, s’ha mostrat contundent en roda de premsa, la primera després d’haver patit personalment el coronavirus, i ha anunciat quatre mesures a les residències de gent gran per frenar la pandèmia:

  1. Fer possible el retorn temporal a casa de persones que viuen en residències i no tenen cap símptoma de la COVID19. El conseller ha detallat que “a partir de dilluns ja es podrà autoritzar el retorn” per les 238 famílies que ja ho han demanat i també ha concretat que aquest retorn també es podrà realitzar per aquelles persones que "han estat ingressades en un hospital per altres malalties, sense cap relació amb el coronavirus, i haurien de retornar al centre residencial”.
  2. Mesures d’aïllament, separació d’usuaris i trasllats de residents. El Homrani ha assegurat que aquesta acció ja està en marxa gràcies al Pla Cínica Social, que a Barcelona ja ha traslladat 128 persones malaltes o amb simptomatologia de COVID19 a tres clíniques de mútues. També ha informat que aquest model s’està replicant a la resta del país i ha començat a altres llocs com Girona.
  3. Reforçar els professionals. El titular d’Afers Socials ha explicat que han generat "una borsa de professionals sociosanitaris de 838 persones que s’ha inscrit al SOC i que estem oferint a les residències per substituir els professionals que tinguin aïllats o amb símptomes de coronavirus”. A més, ha concretat que "hem activat 141 professionals addicionals més, a través del Servei d’Atenció Domiciliària, a 44 residències que són les que tenen més necessitat de reforçar personal”. Qualsevol persona interessada es pot adreçar al web del Departament.
  4. Material de protecció. Després que la setmana passada arribessin més de 550.000 elements de protecció, “aquesta setmana ens ha continuat arribant material que ja s’està repartint a les residències per reforçar l’atenció dels professionals”, ha indicat el conseller.

Per altra banda, El Homrani també ha sintetitzat altres mesures de la seva conselleria. Per exemple, el conseller ha explicat que les ajudes als autònoms que va anunciar el Govern es podran començar a sol·licitar a partir de dilluns 6 d’abril i que s’ha creat una borsa de treball específica de l’àmbit sòcio-sanitari per ajudar a cobrir les vacants en aquesta emergència sanitària. Segons ha informat, “a data 3 d’abril hi ha 838 persones inscrites”, ha conclòs El Homrani.