La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa / Salut
La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa / Salut

Alba Vergés anuncia 1.134 places de MIR, un rècord històric, i mostra la seva voluntat de fer de l’atenció primària el motor del sistema de Salut a Catalunya

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha presentat aquest matí l’oferta de formació sanitària especialitzada que arriba a màxims històrics amb 1.432 places, un 9,6% més, de 54 especialitats diferents, com ara metges, psicòlegs, farmacèutics, biòlegs o químics, entre d’altres. Vergés ha assegurat que "l'oferta que presentem demostra la clara aposta que fem pels professionals i contempla la voluntat de fer de la primària el motor del sistema de salut de Catalunya".

Aquestes 1.432 places suposen un creixement de més de 125 places respecte l’any anterior i suposa una inversió afegida a partir de l’any que ve de 6 milions d’euros en els propers cinc anys. Així mateix, també bat rècords l’oferta d’especialitats mèdiques amb 1.134 places de 40 especialitats diferents. Són 83 places més, un 8% més respecte l’oferta de l’any passat. De fet, 8 de cada 10 places que es convoquen a Catalunya són de metges interns residents (MIR).

L'oferta que presentem demostra la clara aposta que fem pels professionals i contempla la voluntat de fer de la primària el motor del sistema de salut de Catalunya
Alba Vergés Consellera de Salut
 Gràfic amb l'evolució de l'oferta de places de formació sanitària especialitzada en els darrers anys / Salut
Gràfic amb l'evolució de l'oferta de places de formació sanitària especialitzada en els darrers anys / Salut

La consellera ha explicat que les especialitats mèdiques amb un major increment en nombre de places són les de medicina familiar i comunitària amb 35 places més; les de pediatria amb 10 noves places i les de cirurgia general i de l’aparell digestiu amb 5 places més cada una.

Per regions sanitàries, Barcelona encapçala el rànquing amb major nombre de places, on tres de cada quatre places s’oferten en aquesta regió. Concretament, a Barcelona ciutat es convocaran 521 places; a l’Àrea Metropolitana, 559; al Camp de Tarragona, 96; a Girona, 92; a Lleida, 63; a la Catalunya Central, 79; i a les Terres de l’Ebre, 22.

Etiquetes