Alba Vergés es presenta com a cap de llista per ser la primera alcaldessa d’Esquerra Republicana a Igualada

Enric Conill acompanyarà Vergés com a número 2, fent un “tàndem guanyador, amb el millor equip per fer una Igualada millor i republicana”

L’actual vicepresidenta primera del Parlament, vicesecretària general de Partit Obert d’Esquerra Republicana, i exconsellera de Salut, Alba Vergés, serà la candidata d’Esquerra Republicana a l’alcaldia d’Igualada en les pròximes eleccions l’any 2023, juntament, amb l’actual portaveu d’ERC Igualada, Enric Conill com a número 2, per tal de formar un tàndem que permeti “millorar i transformar” Igualada. Aquesta decisió haurà de ser avalada per la militància del partit en una assemblea que es farà les properes setmanes.

En una carta adreçada a la militància signada per Vergés i Conill, la vicepresidenta segona de la Mesa ha assegurat que vol “ser la primera alcaldessa d’Igualada, aportant l’experiència de govern al servei de la meva ciutat, perquè m’estimo Igualada”.

L’objectiu principal d’aquesta nova candidatura és construir un projecte guanyador a la ciutat, assumint “el repte de construir la Igualada que vol tornar a ser una ciutat motor i protagonista del futur i ho fem amb molta il·lusió, ganes, energia i, sobretot, amb el millor equip”, han explicat Vergés i Conill.

L’any 2019, Esquerra Republicana Igualada va aconseguir ser la primera força de l’oposició amb el millor resultat de la història del partit a la ciutat, obtenint així 5 regidors. Per aquesta raó en les eleccions del 2023, Alba Vergés i Enric Conill volen “protagonitzar el canvi de govern municipal de la ciutat per tal de transformar Igualada, fer-la progressar i avançar perquè torni a ser una ciutat referent del país”, després d’11 anys de governança de l’actual govern municipal. Vergés ha manifestat que li “fa molta il·lusió liderar l’única alternativa possible al govern d’Igualada i fer-ho acompanyada de l’amic i company Enric Conill”.

Per a Vergés i Conill cal afrontar les “necessitats” que té Igualada: “volem que el jovent es quedi a viure i, per tant, que pugui també treballar a Igualada. Tenim un atur per sobre la mitjana de la província de Barcelona i necessitem fer una reindustrialització per generar llocs de feina i crear oportunitats. Som la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya i això no es reflecteix en més i millors serveis”. Alhora apunten que “hi ha un problema d’accés a l’habitatge a la ciutat, amb preus massa elevats” i que “hem de treballar per tenir unes molt millors connexions en transport públic”. Finalment també destaquen que “cal transformar la ciutat, decidir com creixarem ja que tenim un planejament urbanístic del 1989 que el govern ha estat incapaç de renovar”.

Etiquetes