Esquerra Republicana a l'acte a la Llotja de Lleida / Marc Puig
Esquerra Republicana a l'acte a la Llotja de Lleida / Marc Puig

El president d'Esquerra Republicana, des de Lleida, a l'auditori de la Llotja davant de més de 300 alcaldes i electes republicans, ha assegurat que la base per construir la República està en el món municipal

“La independència es fa també des dels municipis”. Així de contundent s’ha mostrat el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, que, des de Lleida, ha destacat que “totes les eleccions són molt importants, la nostra veu s'ha de sentir sempre a tot arreu, però les eleccions més importants són les municipals perquè són les que ens permetran ser més a prop de la gent i ser més útils”. I referint-se als comicis de 2023 ha afegit: “Les eleccions municipals constitueixen el múscul fonamental de l'espai que representem i, sense aquest múscul, tota la resta no és possible. Els millors preceptors del nostre projecte de llibertat i justícia són els alcaldes i alcaldesses, regidores i regidors”, ha indicat.

Els president d'Esquerra Republicana ha explicat que “des del món municipal ens toca defensar els valors, aspiracions i el dret que té aquest país de convertir-se en una República al servei de tothom i a lluitar cada dia per la independència que ens ha de portar les eines per poder-ho fer. Estem tant convençuts, que ho defensarem sempre i cada vegada que toqui davant de qui sigui, davant de tothom”.

Així, en l’acte que dona tret de sortida a la cursa municipal i sota el lema 'Municipis Republicans. La República comença aquí', Junqueras també ha destacat que "aspirem a representar el conjunt de totes les classes i grups socials que estan disposats a treballar cada dia i des de tots els espais per un projecte comú per una societat millor. Volem representar aquests homes i dones, vinguin d'on vinguin, i parlin com parlin, i tots tenen la necessitat de saber que estem disposats a fer tot el possible per representar-los sempre i cada dia. Tenim el deure de ser un reflexe el més fidel possible d'aquesta societat".

Som aquí per ajudar la gent i per aconseguir la independència del nostre país, perquè és la millor manera d'ajudar la gent
Marta Vilalta Secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana
 Oriol Junqueras a l'acte a la Llotja de Lleida / Marc Puig
Oriol Junqueras a l'acte a la Llotja de Lleida / Marc Puig

Al seu torn la secretària general adjunta i portaveu del partit, Marta Vilalta, ha destacat que “som aquí per ajudar la gent i també hi som per culminar el camí cap a la República catalana, per aconseguir la independència del nostre país, perquè és la millor manera d'aconseguir les eines per ajudar la gent”.

“Culminar el camí cap a la independència vol dir apostar per la via de la negociació i del diàleg, i per això no ens fa cap por confrontar les idees perquè les tenim molt clares: amnistia, fi de la repressió, i un referèndum que és urnes i vots. N'estem tan segurs, que seguirem seient davant del govern de l'Estat espanyol”, ha destacat Vilalta.

Marta Vilalta ha insistit que “els fonaments per poder construir la República són els ajuntaments, uns bons fonaments que ens permeten servir millor a la gent i construir un projecte sòlid de país, amb una base en les administracions més properes, els ajuntaments amb valors republicans, amb la governança republicana”.

“Som el primer partit municipalista del país amb més de 3.100 regidores i regidors i 360 alcaldies, i no en tenim prou, volem liderar les institucions del país per posar els recursos públics al servei de la gent”, ha conclòs Vilalta.

L’acte també ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; amb el portaveu de Barcelona, Ernest Maragall, i les alcaldesses de Figueres i Vilanova de l’Aguda, Agnès Lladó i Montserrat Fornells, respectivament. També han intervingut la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.