Prou repressió!

Amnistia, justícia i reparació

La repressió no ha acabat

Arran dels fets de l’1 d’octubre de 2017, la repressió de l’estat espanyol s’ha desfermat contra l’independentisme. Tots els aparells de l’estat es van bolcar en una causa general contra tots aquells que defensem que el millor projecte per al país és la construcció d'una República catalana. Com diu el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, “ens persegueixen perquè defensem els ideals republicans i la independència de Catalunya”.


Totes les formes de la repressió

Aquesta repressió de l’Estat espanyol pren multitud de formes. La presó i l’exili són les conseqüències més greus i evidents de la repressió, però encara hi ha moltes persones pendents de judici -i pendents, també, de possibles condemnes de presó; persones amenaçades econòmicament pel Tribunal de Cuentas; persones inhabilitades per treballar com a servidors públics, que els impedeix des de ser càrrecs electes fins a professors universitaris; i gairebé un centenar de persones espiades en el major cas de ciberespionatge massiu mai conegut amb Pegasus, el CatalanGate.

A més, cal tenir en compte que la repressió impacta, no només en aquelles persones que són directament objecte de la persecució, sinó també en la seva família i entorn. Com diu Dolors Bassa, “les xifres d’aquells qui patim la repressió l’hem de multiplicar per cinc”.