Andreu Van den Eynde demana al Suprem que alliberi Oriol Junqueras, arrel de la sentència de Luxemburg

L’advocat demana la nul·litat de la sentència del Tribunal Suprem i la restitució dels drets polítics del president republicà

L’advocat d’Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, insta el Tribunal Suprem a anul·lar la sentència contra els presos polítics i a alliberar el president republicà després de conèixer la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que confirma la immunitat d’Oriol Junqueras. "No hi ha cap interpretació de la sentència que faci pensar que s'ha de mantenir Junqueras a la presó. Això seria incompatible amb l'essència de la immunitat”, ha advertit l’advocat.

Després de visitar al president d’Esquerra Republicana a la presó de Lledoners, Van den Eynde s’ha mostrat molt content per la sentència i ha assegurat que “sempre hem intentat aconseguir la intervenció de la justícia de Luxemburg i per fi arriba amb una sentència que ens dóna fil per randa la raó”. L’advocat també demana al tribunal que restituiexi els drets polítics vulnerats del líder republicà injustament empresonat, ja que la sentència “és claríssima i estableix una nova doctrina, la Doctrina Junqueras, que protegirà tots els eurodiputats".

Van den Eynde presentarà aquest suplicatori davant l’alt tribunal arrel de la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, per la qual es constata que Oriol Junqueras és eurodiputat des del moment en què va ser elegit -el passat 26 de maig- i, per tant, gaudeix d’immunitat parlamentària. La justícia europea admet que el Suprem hauria d’haver aixecat la mesura de presó provisional per permetre al president republicà assistir a la sessió constitutiva del Parlament Europeu.