Amics i companys de partit, com Aragonès, Torrent, Capella, Rufián, Vilalta o Sabrià, feliciten el president del partit

Un 11 d’abril de 1969 va néixer l'actual president d’Esquerra Republicana i candidat al Congrés, Oriol Junqueras. Avui l’Oriol fa 50 anys i, malauradament, els ha de celebrar enmig d’un judici injust i empresonat des del 2 de novembre de 2017, fa gairebé un any i mig.

Molts amics, coneguts i companys de partit el feliciten i denuncien la injustícia que suposa que el president del partit hagi de celebrar l’aniversari, de nou, a la presó i que no pugui participar de la campanya electoral, que arrenca aquesta nit, en llibertat. Així, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha dedicat unes paraules al seu predecessor: "Seguirem treballant, tota la gent d’Esquerra Republicana i una gran part d'aquest país, perquè puguis celebrar els 51 en llibertat”.

El president del Parlament, Roger Torrent, també s’ha dirigit al president d’Esquerra Republicana: “Representes dignitat personal i política i representes els millors valors de la tradició política d’Esquerra Republicana. Oriol, moltes felicitats. Malgrat tot, per molts anys”.

Ets immens a nivell humà i a nivell polític. Ets tan immens que t'han de posar en una presó per intentar amagar-te. Però no ho poden fer
Gabriel Rufián Diputat al Congrés dels Diputats

Per la seva banda, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha felicitat a Junqueras i li ha recordat que "aquest gran projecte col·lectiu de país, que també ho és del nostre partit, el celebrarem i ho farem junts”. També ha aprofitat per congratular el president d’Esquerra Republicana, el diputat i candidat al Congrés, Gabriel Rufián, que s’ha desfet en elogis cap a Junqueras: “Ets immens a nivell humà i a nivell polític. Ets tan immens que t'han de posar en una presó per intentar amagar-te. Però no ho poden fer”, ha reivindicat Rufián.

El president del grup republicà al Parlament, Sergi Sabrià, també ha tingut un record per a Junqueras: "Tinc molt presents les teves paraules quan un dia ens deies: "que cada minut d’aquesta injustícia serveixi per fer realitat el somni de tot un país". Només dir-te que lluitem per això cada dia, que fins que no sigueu lliures i fins que aquest país no sigui una República, no pararem”. En aquest sentit, la portaveu republicana, Marta Vilalta, ha enviat aquest missatge: “Oriol, com tu ens has remarcat moltíssimes vegades, tots els moments de dificultat i de complexitat, ara marcats per aquesta repressió, sempre porten associats moments d’oportunitats i d’esperança. Això és el que tu ens has ensenyat i això és el que nosaltres batallem: aconseguir la llibertat”.

L’aniversari d’Oriol Junqueras serà, sobretot, molt present a la seva ciutat, Sant Vicenç dels Horts. De fet, els amics, coneguts i familiars de l’Oriol Junqueras han preparat un acte de celebració pel seu 50è aniversari a la plaça Narcís Lunes aquesta tarda.

Etiquetes