Caula: 'A Sánchez li diem que al Parlament s'ha de poder parlar de tot, també d'abolir la monarquia'

La portaveu d'Esquerra Republicana al Parlament ha recordat que fa un any de l'empresonament dels Jordis i ha avisat l'Estat espanyol que "pagarà molt car haver triat la via de la repressió"

La portaveu d'Esquerra Republicana al Parlament, Anna Caula, ha exigit al govern espanyol i a Pedro Sánchez que no se situïn al costat de la repressió i la censura, en referència al recurs que volen presentar al Tribunal Constitucional contra la votació al Parlament per abolir la monarquia. "A Sánchez li diem que al Parlament s'ha de poder parlar de tot, també d'abolir la monarquia, una monarquia que va avalar la violència contra la població civil i l’a por ellos contra la gent que simplement volia votar", ha afirmat Caula.

La portaveu ha lamentat que el govern de Sánchez s'assembli cada vegada més al de Rajoy i li ha demanat que sigui valent i es posi al costat de la democràcia: "Pedro Sánchez no se situi al costat de la repressió una altra vegada, no posi la llibertat d’expressió en el punt de mira. valentia i fermesa per posar-se al costat de la democràcia".

Felip VI va decidir el 3 d’octubre que ja no volia representar a tots els catalans, sorprèn que els pugui molestar que la majoria del Parlament cregui que cal abolir els seus privilegis
Anna Caula Portaveu del Grup Republicà

Caula ha recordat que el monarca va abdicar davant una part dels catalans l'any passat. "Felip VI va decidir el 3 d’octubre de l’any passat que ja no volia representar a tots els ciutadans catalans, sorprèn doncs que els pugui molestar que la majoria del Parlament cregui que la millor opció sigui abolir els seus privilegis", ha afegit.

Un any d'indecència
D'altra banda, Caula ha recordat que avui fa un any que els Jordis són a la presó i ha exigit el seu alliberament: "Avui fa un any de la indecència, de la degradació absoluta de l’Estat espanyol i el seu estat de dret. Avui fa un any que dos activistes són a la presó per manifestar-se, per defensar públicament uns ideals, sempre pacíficament, sempre cívicament".

La portaveu ha afirmat que "l’Estat és el pitjor enemic de l’Estat" i que "pagarà molt car haver triat la via de la repressió". "De fet, ja ho està fent i, a sobre, aquesta via no serveix per a res, només per a reafirmar les nostres conviccions, la nostra voluntat de ser una República independent", ha conclòs la portaveu.