Caula: “L’Estat ha de retirar totes les acusacions infundades, respectar els drets humans i no fer més el ridícul internacional”

La portaveu del grup parlamentari republicà ha posat de relleu que mentre un conseller i una alcaldessa han anat a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel referèndum de l’1-O, el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg ha sentenciat que Arnaldo Otegi no va tenir un judici just

La portaveu del grup parlamentari republicà, Anna Caula, ha destacat avui en roda de premsa que “mentre es cridava a declarar el conseller de la Generalitat Miquel Buch i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Neus Lloveras pel referèndum de l’1-O, per haver posat el futur del país en mans de la ciutadania, el Tribunal d’Estrasburg sentenciava contra la justícia espanyola perquè el judici a Arnaldo Otegi no va ser just”.

Caula ha explicat que “no és el primer cop que el Tribunal d’Estrasburg sentencia en contra de l’Estat espanyol amb causes similars, ja va passar el mateix en el cas d’Otamendi o en el cas d’Atutxa, el president del parlament basc”.

“Ara està passant exactament el mateix amb els líders socials i polítics catalans, però estan a temps d’aturar-ho”, ha assegurat. “No podem tornar a esperar 5 o 10 anys que Estrasburg sentencïi que el judici a la causa general contra l’independentisme no és just, perquè ja portaran molts anys de presó injusta i injustificada”.

Tenen por de la democràcia, tenen por de les urnes. El govern espanyol ha de ser valent i seure a negociar. Aquest conflicte només es podrà resoldre amb política i fer política és acabar votant
Anna Caula Portaveu del Grup Republicà

“L’Estat espanyol ha de retirar totes les acusacions infundades, respectar els drets humans i l’estat de dret i no fer més el ridícul internacional”, ha exigit Caula.

Aquest judici és una absoluta farsa, un relat inventat amb proves i escrits que no s’aguanten per enlloc, amb delictes que no existeixen i amb una instrucció absolutament irregular”, ha criticat amb contundència. “Malauradament, la sentència ja la tenen feta i ara només intenten vestir-la”, ha afegit.

En definitiva, Caula ha assegurat que “a l’Estat espanyol no li importa el desprestigi del món democràtic si així pot retenir els catalans a la força, però aquest judici serà la seva pròpia sentència”.

“Tenen por de la democràcia, tenen por de les urnes. El govern espanyol ha de ser valent i seure a negociar. Aquest conflicte només es podrà resoldre amb política i fer política és acabar votant”, ha conclòs.