Aragonès: 'L'acord de govern és urgent, no podem perdre temps. És moment de mirar més enllà d'un mateix. De mirar a la Catalunya que volem per la propera dècada'

En el marc del Consell Nacional dels republicans, Aragonès han reivindicat que tota acció del nou govern ha de ser innovadora i transformadora, fugint dels compartiments estancs

"L'acord és urgent, perquè el moment que estem vivint així ho exigeix. Hem d'arribar a un acord sòlid i ferm per reconstruir el país i revertir d'una vegada la repressió" ha afirmat el coordinador nacional d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, al Consell Nacional de la formació. També, el president del partit, Oriol Junqueras, ha destacat que els republicans actuaran amb la màxima generositat i responsabilitat perquè el país se’n surti; "la ciutadania necessita saber que tothom estarà a l'alçada dels reptes”.

"Hem d'arribar a un acord sòlid i ferm per reconstruir el país i revertir d'una vegada la repressió", ha continuat el seu discurs destacant que les converses de govern han de ser "ambiciones i honestes" per part de totes les formacions.

En la seva intervenció, Aragonès s'ha mostrat contundent amb la necessitat de formar un nou govern de servidors públics, que sigui un reflex del país i amb un clar impuls generacional. "Creiem que tota acció del nou govern ha de ser innovadora i transformadora. No val fer les coses com sempre, hem de fugir dels compartiments estancs", ha afirmat.

En aquest sentit, el republicà ha concretat que el repte és majúscul, però que Esquerra Republicana, amb 90 anys d'història, és el soci més fidel al poble de Catalunya per assumir totes les responsabilitats i fer la nova Generalitat republicana. "Estem on sempre, al costat de la gent. I volem també un Govern al costat de la gent. Un Govern independentista, d'esquerres i progressista", ha explicat Aragonès.

El coordinador nacional ha destacat que el compromís és clar: servir al país. També, ha apel·lat a totes les formacions polítiques per arribar a un acord de govern amb generositat. "No és el moment d'egoismes. És moment de mirar més enllà d'un mateix. De mirar a la Catalunya que volem", ha clos.

La ciutadania necessita saber que tothom estarà a l'alçada dels reptes del país
Oriol Junqueras
  Aragonès: 'L'acord de govern és urgent, no podem perdre temps. És moment de mirar més enllà d'un mateix. De mirar a la Catalunya que volem per la propera dècada'

Per la seva banda, el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha recordat la situació que viuen molts ciutadans i ciutadanes de Catalunya i l'encàrrec que els hi van fer a les urnes el 14 de febrer: l'autodeterminació, l'amnistia i la reconstrucció econòmica i social del país.

Junqueras ha reivindicat que els republicans garantiran que el nou govern es concreti i que es posi a treballar el més aviat possible "per afrontar els grans reptes que tenim al davant" amb Pere Aragonès com a president.