El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva intervenció. GERARD MAGRINYÀ
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva intervenció. GERARD MAGRINYÀ

El president de la Generalitat afirma des de Sant Cugat que el canvi “transformador, que parla de democràcia i llibertat i es dirigeix a tota la ciutadania” es consolidarà arreu del país el 28 de maig

“Quan has de liderar una institució que durant molt de temps ha estat d’un altre color polític, has de vèncer la percepció d’aquells que consideren que ets una excepció, un parèntesi a la història, un cop de mala sort”, ha afirmat aquest dimecres des de Sant Cugat el president de la Generalitat, Pere Aragonès. I ha llançat un advertiment clar: “No som un parèntesi de la història, hem vingut a fer un canvi històric. El vam fer a Sant Cugat, l’estem fent a Catalunya, i el consolidarem arreu del país el proper 28 de maig”.

Aragonès ha destacat que els republicans estan impulsant un canvi “transformador, que parla de democràcia i llibertat i es dirigeix al conjunt de la ciutadania”. “El lideratge republicà aposta generar més oportunitats per a tothom”. Després de lloar la tasca en aquest sentit de l’alcaldessa i candidata republicana a Sant Cugat, Mireia Ingla, el president ha repassat els avenços “històrics” que està protagonitzant el Govern de la Generalitat.

“Hem passat d’un govern que va retallar el finançament de les escoles bressol, a un govern que n’impulsa la gratuïtat”, ha començat. Tot seguit, ha citat la incorporació de 20.000 professionals als serveis públics, com la consolidació de 7.000 mestres a les escoles i els instituts; l’impuls de 10.000 habitatges de lloguer social, l’energètica pública, la rebaixa de les taxes universitàries i la reindustrialització del país. “Tenim clar que el país avança amb més hospitals, més escoles i més feina”, ha dit.

En el mateix sentit s’ha pronunciat Mireia Ingla, que ha denunciat que a Sant Cugat “alguns es pensaven que tot era seu”. “Fa 4 anys vam trencar amb 32 anys de Convergència i Unió i hem liderat un govern progressista, d’esquerres, independentista i republicà”, ha celebrat. Com a exemple del canvi de paradigma que ha viscut el municipi, ha situat les polítiques d’habitatge per garantir que ningú n’hagi de marxar forçosament: “Els que hi van governar durant 32 anys el màxim que van fer és dir que qui no es pogués pagar un pis a Sant Cugat, marxés a Rubí”.

“El 28 de maig va de seguir avançant i convertir Sant Cugat en una ciutat moderna, més verda i saludable, més segura i que contribueixi a fer avançar el país”, ha conclòs.

Raül Romeva, aquest cop en llibertat

En l’acte també ha intervingut la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha reivindicat Esquerra Republicana com “el vot útil independentista, republicà i pel català”, i la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, que ha tornat a carregar contra el partit socialista per pretendre limitar l’ús dels estalvis dels ajuntaments i ha subratllat que el govern municipal d’Ingla “ha demostrat una forma de gestionar transparent, oberta i posant les institucions al servei de la gent”.

Aquest cop, Raül Romeva ha pogut participar en persona de l’acte campanya a Sant Cugat, mentre que fa quatre anys ho va haver de fer tancat en una cel·la: “Bona governança i posar les institucions al servei de la gent, això és votar Esquerra Republicana”.