Aragonès: 'El repte d’aquesta legislatura és passar de la gestió autonòmica a un estat independent'

El portaveu adjunt fa una crida a la responsabilitat per resoldre la qüestió de la investidura

'El repte d’aquesta legislatura és passar de la gestió autonòmica a un estat independent', ha declarat el portaveu adjunt de Junts pel Sí Pere Aragonès en una atenció als mitjans posterior al discurs del candidat a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas.

'El projecte d’estat independent té sentit si és pel benestar col·lectiu de la ciutadania catalana, perquè l’actuació de les institucions espanyoles ens demostra que, sense estat independent, Catalunya no pot afrontar els reptes que tenim davant com a societat, en l’àmbit de les pensions, la pobresa energètica i l’atur', ha dit.

Recollint el repàs històric que Mas ha fet en el seu discurs, Aragonès ha recordat que el projecte actual d’independència arriba després d’haver-ho intentat tot: des de les Bases de Manresa, fins l’Estatut d’Autonomia del 2010, que va ser parcialment retallat pel Tribunal Constitucional.

'Necessitem aplicar la Declaració d’inici de procés aprovada avui i, per fer-ho, ens cal un Govern', ha explicat Aragonès, fent una crida a la CUP i apel·lant a la responsabilitat per resoldre la qüestió de la investidura. 'No es tracta d’una responsabilitat entesa en termes clàssics, que permeti la governabilitat d’una autonomia, sinó la que permeti fer possible el salt endavant que requereix aquest país, que necessita de la màxima unitat política', ha conclòs.

Etiquetes