Junqueras i Aragonès acompanyats de Rovira, Vilalta i Sabrià durant el Consell nacional / Arnau Carbonell
Junqueras i Aragonès acompanyats de Rovira, Vilalta i Sabrià durant el Consell nacional / Arnau Carbonell

En el marc del Consell Nacional dels republicans, Aragonès i Junqueras destaquen la victòria republicana i independentista del 14F i la posen al servei del país per fer-lo avançar cap a la justícia social i la República catalana

El país no pot esperar més, és l’hora de l’esperança, és l’hora que ens posem d’acord els que defensem l’amnistia i l’autodeterminació, iniciem el canvi, és l’hora de la nova Generalitat republicana”. Així de contundent s’ha mostrat el coordinador nacional d’Esquerra Republicana i candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, en el discurs d’obertura del Consell Nacional que els republicans han celebrat aquesta tarda, el primer després de les eleccions al Parlament del passat 14 de febrer.

Aragonès ha continuat el seu discurs assegurant que “cal que ens entenguem per ser més forts i per aconseguir la veritable llibertat del nostre país. No és moment d’excuses, sinó d’ambició àmplia. Junts, CUP, comuns i Esquerra tenim la responsabilitat de posar-nos d’acord per fer el pas de gegant que requereix aquest país. No podem frenar la força de l’1 i el 3 d’Octubre amagant-nos darrere d’excuses”, ha afirmat.

En aquest sentit, el candidat republicà ha concretat que “la nova Generalitat republicana serà un govern al costat de la gent, profundament feminista, desacomplexadament ecologista i radicalment democràtica, amb totes les conseqüències que això significa”.

Estem davant una oportunitat històrica perquè l’independentisme ha guanyat com mai i ho ha fet des de l'esquerra. Això no passava des de feia moltes dècades
Oriol Junqueras President d'Esquerra Republicana
 Pere Aragonès durant el seu discurs / Arnau Carbonell
Pere Aragonès durant el seu discurs / Arnau Carbonell

Aragonès ha continuat posant l’èmfasi en un govern fort i ampli: “Sabem que la millor manera és construint el Govern del 3 d’Octubre, que serà el govern de les lluites compartides, el govern del nou referèndum, el govern de l’equilibri entre economia i protecció del territori, el govern dels drets socials per a tothom”, ha conclòs.

Per la seva banda, el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, s’ha dirigit per primer cop al Consell Nacional del partit després de tres anys i mig de presó, i ha fet un repàs històric de les victòries republicanes que “sempre han contribuït a fer que el país avanci de forma decidida. Doncs ara ens han d’obrir les portes a superar la pandèmia, la crisi econòmica i a posar els fonaments de l’amnistia, l’autodeterminació i la República catalana”, ha indicat.

Junqueras també ha destacat que el partit i la seva victòria són per al país, per fer-lo avançar des del punt de vista social i nacional. “Ens posem al servei del país. Estem disposats a governar per a tothom i a tenir la mà estesa per a tothom. El país ha d’avançar de forma decidida a partir de majories molt àmplies. Esquerra Republicana sempre ho ha intentat. Estem davant una oportunitat històrica perquè l’independentisme ha guanyat com mai i ho ha fet des de l'esquerra. Això no passava des de feia moltes dècades”, ha recordat.

Tots dos han agraït l’esforç i la implicació durant la campanya electoral de totes les persones que conformen Esquerra Republicana.