Aragonès: “No venim a buscar victòries de partit, sinó un guany de país i portar els grans consensos: referèndum, amnistia i fi de la repressió”

Esquerra Republicana arrossega el PSOE a reconèixer el conflicte polític i a constituir una mesa de negociació entre governs i la validació de la ciutadania de Catalunya amb una consulta final

El Consell Nacional d'Esquerra Republicana ha aprovat per àmplia majoria l'acord amb el PSOE, que reconeix el conflicte polític, la creació d’una taula de negociació entre Govern català i l’espanyol i la validació dels acords en una consulta a la ciutadania de Catalunya, que tindrà la darrera paraula sobre el futur del país.

En el discurs de clausura, el coordinador nacional d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha assegurat que aquest acord ha de ser una victòria de país: "No venim a buscar victòries de partit, volem que sigui un guany de país. I portar els grans consensos de país: referèndum, amnistia i fi de la repressió. I, finalment, deixar els acords en mans de la ciutadania de Catalunya".

Aragonès ha afegit que el text aprovat és l'inici per començar a dialogar: "Comencem a parlar. Som conscients, però, de la dificultat i del context, amb gent a la presó i l'exili", i ha destacat que Esquerra Republicana posa “els diputats al servei del país, assumim el ‘sit and talk’ com a eix de l'acció política”.

Cal acabar amb la via judicial i posar sobre la taula el dret a l'autodeterminació. No renunciem a res, hem d'iniciar un nou camí perquè l'estat faci política
Pere Aragonès Coordinador nacional i vicepresident del Govern
  Aragonès: “No venim a buscar victòries de partit, sinó un guany de país i portar els grans consensos: referèndum, amnistia i fi de la repressió”

Així mateix, el vicepresident del Govern també ha afirmat que els republicans no renunciaran a res: "Cal acabar amb la via judicial i posar sobre la taula el dret a l'autodeterminació. No renunciem a res, hem d'iniciar un nou camí perquè l'estat faci política. Fins ara no n'ha fet".

El document recull el reconeixement d'un conflicte polític entre Catalunya i Espanya, i la necessitat d'abandonar la via de la repressió. A través d'aquest acord, el PSOE també es compromet a constituir una mesa de negociació entre governs, i a sotmetre a consulta a la ciutadania de Catalunya els pactes que es derivin de la mesa. A canvi, Esquerra permetrà la investidura de Pedro Sánchez.

Etiquetes