Pere Aragonès, a l'acte de Terrassa / Marc Puig
Pere Aragonès, a l'acte de Terrassa / Marc Puig

L’alternativa a aquest executiu “del 155” és, per Aragonès, un govern liderat per Esquerra Republicana, perquè “som l’única força que pot garantir un govern progressista i independentista alhora”

“Imaginem-nos, per veure la transcèndencia del moment, com seria el govern de la via Vox, la que vol portar el país a una via morta”, ha plantejat el candidat d’Esquerra Republicana a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, en un acte de campanya a Terrassa. “Us imagineu un govern presidit per Salvador Illa, amb Xavier Garcia Albiol de conseller d’Interior i Albert Boadella de conseller de Cultura? O Josep Borrell com a president del Parlament?”, ha dit. Per evitar un executiu “del 155”, Aragonès ha fet una crida a “mobilitzar el màxim de vots republicans i independentistes”, vots per Esquerra Republicana, ja que “Esquerra som l’única força que pot garantir un govern progressista i independentista alhora”.

Si Illa arribés a ser el president de la Generalitat, només seria perquè Vox, el PP i Cs li donarien el seu suport; i això no ho permetrem, mobilitzarem vots per fer del 14 de febrer un 14 d’abril d’esclat republicà”, ha insistit el candidat d’Esquerra, per qui “aquestes eleccions van de triar entre la via àmplia d’Esquerra, que posa d’acord els qui defensem l’amnistia i l’autodeterminació, o la via Vox, que deixa en mans de l’extrema dreta la presidència de la Generalitat i ajunta els del 155, els que creuen que aquest país ha de ser teledirigit des d’un despatx de la Moncloa”.

Per la seva banda, la número 2 per Barcelona, Laura Vilagrà, ha reivindicat que “Esquerra som els independentistes de sempre i res ni ningú ens farà canviar”, i “som garantia de construcció social”. En aquest sentit, ha defensat aprofitar els fons europeus de reconstrucció per fer un canvi de model productiu, sortir de la crisi actual amb inversió pública —i no amb retallades, “com van fer Ciu i el PP”— i impulsar la transició ecològica. També ha fet bandera de la netedat del partit: “Estem nets de corrupció; som els que volem enviar a la paperera de la història la corrupció, la repressió i la monarquia”, ha resumit.

 Raül Romeva, a l'acte de Terrassa / Marc Puig
Raül Romeva, a l'acte de Terrassa / Marc Puig

També sobre corrupció s’ha pronunciat el president del Parlament i número 3 per Barcelona, Roger Torrent, que ha respost a la candidata de Junts, Laura Borràs, després que hagi comparat la seva imputació per corrupció amb la condemna d’Oriol Junqueras. “Esquerra Republicana és un partit que no té cap imputat ni condemnat per corrupció; té dos presidents perseguits per rebel·lió per haver defensat la democràcia, però ni un sol cas de corrupció; i no ha deixat mai de defensar la independència i la justícia social”, ha defensat, contundent.

Raül Romeva, al seu torn, ha recordat que al final de l’acte aniria immediatament al Bages, a la presó de Lledoners, on ha de dormir de dilluns a dijous en aplicació del tercer grau penitenciari: “Ho he de fer per decisió d’un règim caduc que no ha entès que aquest poble no l’aturarà ningú, ni les presons ni la repressió”. “Avui dormiré altre cop a Lledoners, però el 14F votaré i votarem tota la gent que no estem disposats a acceptar aquest règim que imposa la seva llei i la seva ignomínia”, ha afegit. Romeva també ha reivindicat que “Esquerra és el partit que sap que el camí cap a la llibertat no és fàcil, i que no n’hi ha prou amb voler, s’ha de fer”.

Una altra ponent de l’acte ha estat la candidata per Barcelona Clara Palau, que vol ser la primera dona trans al Parlament de Catalunya i impulsar la Llei trans. “Esquerra és un partit de pioneres”, ha afirmat, “i si entro al Parlament, no seré jo qui hi entra només, serà tot el col·lectiu trans; em comprometo a representar-lo en tota la seva diversitat i riquesa”.