Pere Aragonès durant la seva intervenció aquest dissabte / Marc Puig
Pere Aragonès durant la seva intervenció aquest dissabte / Marc Puig

En un acte del Jovent Republicà, Marta Rovira, ha assegurat que "la pandèmia ens ha donat encara més raons per construir la República catalana”

El candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida a la mobilització del jovent d’aquest país el proper 14 de febrer. En l’acte central de campanya del Jovent Republicà a Barcelona, Aragonès ha assegurat que aquestes eleccions són importantíssimes per frenar l’extrema dreta: “La història us necessita. Mobilitzeu els joves del país perquè el 14 de febrer omplim les urnes de vots grocs, antifeixistes, antiracistes, independentistes i d’esquerres”.

Aragonès ha afirmat que el 14 de febrer no es pot repetir el que va passar a l’Ajuntament de Barcelona el 2019 que, després de la victòria del republicà Ernest Maragall, “hi va haver l’operació d’estat d’aleshores: l’Operació Valls. Avui, l’operació Valls és l’operació Vox. No ho podem permetre, estem decidits a prendre el relleu a la Generalitat i la ultradreta no ens callarà. A l’ultradreta se l’ha combat a les urnes”, ha explicat.

Les persones que s’impliquen, valentes, amb coratge, determinades i que saben que les coses no es canvien soles són les del Jovent Republicà
Raül Romeva
 Raül Romeva donant pas a Marta Rovira / Marc Puig
Raül Romeva donant pas a Marta Rovira / Marc Puig

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, també ha intervingut en directe des de Ginebra. Rovira ha denunciat les mancances i la centralització de l’estat espanyol durant la pandèmia. "La pandèmia ens ha donat encara més raons per construir la República catalana. L’estat espanyol no ens ha servit de res i no ens és útil. Quan ha estat en joc la salut i la vida, el rescat social i econòmic, més raons ens ha donat per la República", ha assegurat.

Per la seva banda, el conseller Raül Romeva ha centrat el seu discurs en animar el jovent perquè s’impliqui i, sobretot, voti aquest 14 de febrer: “Les persones que s’impliquen, valentes, amb coratge, determinades i que saben que les coses no es canvien soles són les del Jovent Republicà. Les necessitem a les institucions però també necessitem que segueixin tenint un peu al carrer, a les entitats, al moviment feminista i al moviment ecologista i al veïnal”, ha afegit Romeva.

 Pau Morales durant la seva intervenció / Marc Puig
Pau Morales durant la seva intervenció / Marc Puig
La independència la volem per garantir tots els drets. Per això el nostre projecte fa por al feixisme
Pau Morales Candidat del Jovent Republicà al Parlament

Per part del Jovent Republicà, han intervingut el candidat al Parlament, Pau Morales; i la portaveu de la formació, Kènia Domènech. Morales ha carregat contra el Govern espanyol, “no té projecte pel jovent” i ha exposat que “la independència la volem per garantir tots els drets. Per això el nostre projecte fa por al feixisme”. Així mateix, Domènech ha destacat que "aquest 14 de febrer volem que guanyin els joves. Volem que guanyi l’esquerra independentista, aquella que en la situació més adversa ha sigut valenta i s’ha arremangat per governar i sortir-se’n", ha indicat.

L’acte també ha comptat amb un vídeo del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, que ha demanat la implicació del jovent per construir la República catalana. I, per últim, les diputades del Jovent Republicà al Parlament i al Congrés, Rut Ribas i Marta Rosique, respectivament, han parlat de la necessitat que els i les joves siguin a les institucions per seguir fent polítiques al servei de la ciutadania “com hem fet al Parlament, per exemple amb la llei que limita els preus dels lloguers”, ha afirmat Ribas. Rosique ha denunciat la precarietat laboral del jovent, amb una alta temporalitat i un atur juvenil pels núvols; així com els abusius preus de l’habitatge, que compliquen l’emancipació de la majoria de joves.