President de la Generalitat, Pere Aragonèa / ACN
President de la Generalitat, Pere Aragonèa / ACN

El president del Govern ha anunciat que l’executiu treballa en noves “ajudes econòmiques per als sectors afectats”

La situació és crítica”, ha advertit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després que ahir el Govern anunciés noves mesures per a combatre l’expansió de la Covid-19. I és que les dades tornen a ser preocupants amb l’arribada de la variant Òmnicron: “11.500 nous contagis en un sol dia, més de 1.300 persones hospitalitzades i 68 morts més”, ha informat Aragonès.

Per tot això, el Govern “s’ha vist obligat a adoptar unes mesures dures”, ha insistit el president, perquè no fer-ho suposaria una “inhibició de les responsabilitats envers la seguretat col·lectiva”. “Comparteixo la frustració i la tristesa”, ha reconegut el president, però ha garantit que les mesures “són necessàries”.

Les mesures en qüestió són la limitació de les trobades socials a 10 persones, el tancament de l’oci nocturn, restriccions en els aforaments i la restricció de la mobilitat nocturna d’una a sis del matí. Amb tot, però, el president ha assegurat que “la millor mesura” per combatre la nova onada “és la tercera dosi”: “fem una crida a la població a demanar cita”.

Davant d’aquest nou escenari, el president ja ha anunciat que s’impulsaran noves “ajudes econòmiques als sectors més afectats per les restriccions”. En aquest sentit, Aragonès ha apuntat que, des del Govern, ja s’està “treballant per dissenyar i posar en marxa amb la màxima celeritat les ajudes per aquells sectors afectats directament” per les mesures adoptades.

Unes mesures que, segons Aragonès, “no podien esperar a dimecres”, data en què el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha previst una conferència de presidents per debatre noves directrius envers la variant Òmicron. En aquesta línia, el president ha exigit que “tots els territoris de l’Estat adoptin mesures per contenir la pandèmia”, i ha avançat que farà “èmfasi en aquesta necessitat” en la reunió de dimecres.

Exigiré al Govern de l’Estat que s’impliqui en la gestió de les conseqüències econòmiques i socials de la nova onada”, ha fet públic també el president. Concretament, Aragonès reclamarà la reactivació dels fons Covid de cara al 2022 i l’impuls d’una baixa laboral per a mares i pares amb infants confinats.

No vull acabar sense agrair un cop més l’esforç que està fent el conjunt de la ciutadania”, ha clos el president, “especialment al personal sanitari i assistencial, que està fent una feina excel·lent”.